Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Новий локомотив для ямницьких цементників

lokomotuv2«Це як мали «Волгу», а купили «Мерседеса». Важко добрати більш влучне порівняння для того, щоб, як то кажуть, у двох словах оцінити усі переваги нового локомотива серії ТЕ33А «Evolution», який поповнив днями парк рухомого складу ПАТ «Івано-Франківськцемент».

Виготовлений у Республіці Казахстан за ліцензією та технологіями американської компанії «General Electric» локомотив власним ходом подолав відстань від Астани до Ямниці, де розташовані виробничі потужності ПАТ «Івано-Франківськцемент», чим ще раз довів свою надійність.
Власне, надійність, а також економічність та потужність – ось головні чинники, які змусили керівництво підприємства зупинити свій вибір саме на цій моделі сучасного тепловоза, який є на сьогоднішній день єдиним локомотивом такого класу в Україні. Машину було придбано ямницькими цементниками в рамках виконання інвестиційних зобов’язань за Проектом «Впровадження енергозберігаючих та природоохоронних технологій на технологічній лінії №2 цементного виробництва».
«Ми використовуємо на даний час – возимо руду тепловозом 2М62, – розповідає заступник начальника цеху з ремонту рухомого складу підприємства Михайло Малий, –  Наприклад, його потужність 2 942 кВт, а якщо перевести у кінські сили, то 2 секції по 2 000 – то 4 000. Машина, яку ми бачимо, – ТЕ33А “Evolution” – вона односекційна. Її потужність 3 356 кВт, а якщо перевести в кінські сили, то 4 564».
Додайте до цього ту обставину, що виготовлений за новітніми технологіями двигун «General Electriс» витрачає, зі слів комерційного директора ПАТ Богдана Скрип’юка, на 10% менше пального, ніж ті його «колеги», що використовуються сьогодні в Україні та на підприємстві зокрема; є на 40% екологічно чистішим, а сам локомотив – втричі «витривалішим», ніж інші, зважаючи на той факт, що регламентне технічне обслуговування тепловоза передбачене лише раз на 92 доби, в той час, як його попередника працівникам заводу доводиться заганяти до депо на обслуговування кожні 20-25 діб.
При цьому виробники локомотива подбали як про зручність у керуванні ним (цей процес цілковито комп’ютеризований), так і про елементарні побутові зручності: холодильник, плитка, кондиціонер тощо – для персоналу.
«Класно працює загалом тепловоз – без проблем», – підсумовує казахський машиніст Самат Сулейманов, який пригнав це диво сучасних технологій аж із далекої Астани.

БРІЗ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності