Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ОБСЄ розкритикувала український законопроект про медіа дезінформацію

ОБСЄ жорстко розкритикувала український законопроект про медіа дезінформацію. Юристи організації провели аналіз документа і рекомендують владі переглянути низку норм закону.w720h405fill

«Необхідно, щоб цей законопроект був приведений у відповідність з міжнародними стандартами, зобов’язаннями ОБСЄ та кращими практиками в галузі свободи вираження думок і свободи інформації, щоб уникнути будь-якого негативного впливу на свободу ЗМІ у країні. Я закликаю владу прийняти ці рекомендації перед прийняттям закону, щоб полегшити регулювання свободи ЗМІ в Україні», — заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір наполягає, що закон може виконувати функцію залякування українських ЗМІ. Занепокоєння викликає і блокування інтернет-ресурсів, в організації радять застосовувати лише часткове блокування контенту, а не усього ресурсу.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

ОБСЄ також вважає, що процедура підбору кадрів і звільнення у Нацраді з телерадіомовлення може загрожувати незалежності органу. Ще один аспект – штрафи для ЗМІ.

«Правовий аналіз також викликає стурбованість з приводу можливості накладення штрафу на певні засоби масової інформації шляхом заборони їх поширення. Введення загальної заборони, що зачіпає весь зміст конкретного засобу масової інформації, протягом невизначеного періоду і заснованого на дуже широко сформульованому обгрунтуванні, являє собою надмірну і непропорційну міру в світлі фундаментального права на свободу вираження поглядів», – наполягають в ОБСЄ.

У листопаді Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його перший заступник Анатолій Максимчук презентували основні пункти нового закону про медіа, який готується робочими групами і депутатами парламенту. А у січні Міністерство культури оприлюднило законопроект про дезінформацію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністр культури Володимир Бородянський повідомив, кого посадять до в’язниці через дезінформацію. Він також заявив, що немає гарантій незалежності та незаангажованості уповноваженого з інформації.

Журналісти вимагають від уряду повністю переписати «закон про дезінформацію».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності