Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Одеський блогер порізав собі горло у судовій залі (фото, відео+18)

У будівлі суду одеський блогер полоснув себе лезом по горлу (оновлено) 16:34 31 липня 2020 Домбровського відвезла “швидка”.

Сьогодні, 31 липня, Приморський райсуд Одеси відправив у СІЗО без права на заставу блогера Стаса Домбровського. Його підозрюють в хуліганстві (ч.2 ст. 296 КК України).

Після оголошення рішення Домбровський полоснув себе по горлу лезом, але продовжив кричати про несправедливість.

Йому на місці надали медичну допомогу і госпіталізували.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дивіться повне відео засідання та інциденту (на 59 хвилині) тут:

Зазначимо, сам Домбровський стверджує, що справу сфабриковано, а він заступився за друга, на якого напали близько десяти осіб.

Згодом під будівлею СБУ на Єврейської пройшов пікет на підтримку блогера. У ньому брали участь активісти «Національного корпусу», «Національного опору» і «Автомайдану» Євгена Резвушкіна. Вони вимагали звільнити Домбровського. До мітингувальників ніхто не вийшов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пізніше в Приморському райсуді повідомили, що, за версією слідства 20 липня Домбровський з іншим чоловіком знаходився біля кафе «Віват», грубо порушував порядок, лаявся матом на адресу оточуючих і погрожував. Він вдарив чоловіка, який є учасником бойових дій. Чоловік впав на землю і втратив свідомість. Відзначається, що після цього блогер «з метою придушення волі оточуючих, погрожував застосуванням сльозогінного газу».

Увага! На відео присутня ненормативна лексика:

«Задовольняючи клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, слідчий суддя врахував обґрунтованість підозри, особа Д., який в даний час притягується до кримінальної відповідальності за вчинення інших умисних злочинів, пов’язаних з насильством щодо журналіста, його поведінку, особистість потерпілого , який є учасником бойових дій в ООС, наслідки вчинення інкримінованого злочину та наявність ризиків того, що Д. в подальшому може зробити новий умисний злочин, чинити тиск на потерпілого і свідків. Застосування більш м’якою запобіжного заходу не зможе запобігти доведеним при розгляді ризикам, враховуючи обставини справи, початкову стадію досудового розслідування, дані про особу підозрюваного і його поведінку», – зазначено в повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності