Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Одеський суддя погорів на хабарі у $2500

Співробітники Служби безпеки України спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро викрили на хабарі суддю одного з районних судів Одеси, повідомляє прес-центр СБУ.

У провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського районного суду Одеси з позовом про відвід судді. У березні в приватній бесіді суддя висунув вимогу про сплату неправомірної вигоди у розмірі 2,5 тисячі доларів США для прийняття рішення в інтересах власника квартири.

Правоохоронці затримали суддю під час отримання всієї суми хабара.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, раніше  керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким було повідомлено про підозру судді Рахівського районного суду Закарпатської області, викритого на одержанні 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Також прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області, викритого на хабарництві.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності