Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ОДНА З КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ ШЕВЧЕНКА

Народний депутат Олександр Шевченко на початку 2000-х років (роки «тоталітаризму» Кучми, ред.) вчинив кримінальний злочин за ст.ст. 70 ч. 1, 212 ч. 3, 364 ч. 2, 366 ч. 2 Кримінального кодексу України. Втім, Рожнятівський районний суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

Про це йдеться в постанові суду, яка потрапила в розпорядження «Галки».

Як йдеться в постанові, підсудний Шевченко О. Л. вчинив службову нед­балість, тобто будучи службовою особою неналежно виконував свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, що заподіяло тяжкі наслідки інтересам ВАТ «Укрексімбанк» на суму понад 6,5 млн. грн. (станом на 01.01.2000 р. за офіційним курсом НБУ 1$=5,21 грн., 1 га землі у с. Поляниця, де нині розкинувся курорт «Буковель» до 2002 року можна було придбати за сто-двісті американських доларів, – ​ред.).

Як йдеться у постанові суду, Олександр Шевченко свою вину у вчиненні злочину визнав повністю. Суду пояснив, що злочин вчинив саме при викладених вище обставинах. Але у вчиненому щиросердечно розкаюється.
Крім повного визнання вини підсудним, вина Шевченка у вчиненні злочину повністю доказана зібраними у кримінальній справі доказами, які Шевченко не оспорює.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В суді і підсудний, і прокуратура заявили клопотання про звільнення майбутнього нардепа від кримінальної відповідальності. Адже злочин – ​лише середньої тяжкості, на утриманні Шевченка четверо неповнолітніх дітей, а до вчинення цього злочину він не був суспільно небезпечним.

У підсумку суд клопотання задовільнив, та звільнив О. Л. Шевченка від кримінальної відповідальності з нереабілітуючих підстав.

Джерело: Галка

2-8-1

2-8-2

2-8-3

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності