Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Огризко: Захоплення українських територій легалізували

У екс-міністра закордонних справ України Володимира Огризка склалося враження, що «учасники» Нормандське четвірки «активно працюють над тим, щоб легалізувати захоплення терористами українських територій»
Joinfo.ua інформує, що колишній міністр закордонних справ Володимира Озризко проаналізував і піддав критиці результати переговорів у нормандському форматі, що пройшли 21 січня в Берліні. Українська сторона билася зовсім не за те, за що варто було б. Як результат – легалізація терористами додатково ще 500 км2 української території.

Наводимо оприлюднений у блозі на сайті «Новий час» пост Володимира Огризка.

«Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав» значним кроком вперед «той факт, що була досягнута домовленість про відвід важкої артилерії. Так, це дуже важливий пункт Мінських домовленостей, але він важливий виключно в поєднанні з іншими зобов’язаннями, які на себе взяли сторони договору. У відриві від них пункт про відвід артилерії, по суті, означає, що учасники «Нормандської четвірки» активно працюють над тим, щоб легалізувати захоплення терористами українських територій. Щоб провести певну лінію, яку можна назвати як завгодно – розмежувальної або демаркаційної – і зафіксувати захоплення нашої землі сепаратистами.

У мене виникає питання: хіба це головна мета української сторони? Хіба до цього ми прагнемо? Домовленість про відвід артилерії має для нас сенс тільки в тому випадку, якщо паралельно з нею приймається рішення, по-перше, про передачу Україні реального контролю над українсько-російським кордоном і, по-друге, про виведення всіх іноземних (російських) військ з території Україна, а також збройних бандформувань, які захопили частину Донецької і Луганської областей. Тільки в цьому випадку можна припиняти вогонь і відводити артилерію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо ж ми не зрозуміємо, що нинішні пропозиції ведуть до закріплення збройного захоплення наших територій, на успіх від таких зустрічей сподіватися годі. Дії Росії до болю нагадують її ж стратегію щодо усіх регіонів, які зараз є зонами заморожених конфліктів.

Росія продовжить докладати всіх зусиль, щоб послабити наші позиції на переговорах і відщипнути нові ділянки України, щоб потім за них торгуватися, в цьому сумнівів немає. Вже сьогодні один з підконтрольних їй бандитів заявив, що їхня мета – відтіснити Україну від Донецька; раніше він говорив, що терористи хочуть захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Ось до чого прагне Росія, відриваючи руками цих злочинців чергові шматки української землі.
До речі, виникає питання: як ми взагалі допустили, щоб за час перемир’я 500 км2 територій, навіть формально не були під бойовиками, відійшло до цих злочинцям – обурюється Огризко.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності