Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Окремого “Угорського повіту” на Закарпатті вимагають провокатори з Берегово

Депутати Берегова просять створення на Закарпатті окремого “угорського” повіту з центром у Берегові.

Аргументуючи своє рішення, депутати міста звертають увагу на те, що Берегово, якому нещодавно виповнилось 956 років, має статус обласного значення і володіє високим потенціалом соціально-економічного розвитку з розширеною рекреаційною інфраструктурою.5-79

Серед основних повноважень, які будуть надані повітам, значиться  забезпечення населенню належного медичного обслуговування. В Берегові успішно функціонує сучасна лікарня, за рахунок благодійного фонду планується також будівництво християнського медичного закладу. Для підготовки відповідних фахівців у Берегові діє медичний коледж, а наявний тут Закарпатський угорський інститут випускає молодших спеціалістів для соціальної роботи в галузі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИБудапешт запропонував Москві спільно захищати нацменшини в Україні, – Держдума РФ

4-19

Славиться Берегово і цілющими джерелами термальних вод, які допомагають істотно відновити здоров’я після травм і операцій, зміцнити опорно-рухову систему організму, посилити імунітет.3-86

Крім цього, Берегово – це своєрідна столиця закарпатського вина, де попри численних приватних виноробів діє знана у Європі виноробна компанія “Шато Чизай”, яка буквально днями уклала угоду про співпрацю з відомим у світі фрацузьким виноробним регіоном Бордо. Готується також договір про визнання Берегова і Бордо містами-побратимами.

ТАКОЖ ДО ТЕМИНоту протесту від України вручено послу Угорщини за його слова про автономію Закарпаття

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Завдяки термальним водам і виноробству Берегово відоме у всіх куточках України та за кордоном, воно стало справжньою туристичною Меккою зі зручним транспортним сполученням, сучасними готелями тощо.

Тобто, на думку берегівських депутатів, місто повністю відповідає вимогам культурного, духовного та економічного райцентру, а тому депутати просять створити тут повіт саме з центром у Берегові.

З відповідним листом міські обранці звернулися до народних депутатів від Закарпаття Валерія Лунченка, Василя Петьовки, Роберта Горвата, Віктора Балоги, Владіслава Поляка, Михайла Лаби та міністра розвитку громад і територій України Альони Бабак.

Документ було першочергово схвалено на пленарному засіданні 46-ї сесії Берегівської міської ради VII скликання, що відбулося в п’ятницю, і на якому було розглянуто загалом 89 питань.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Текст звернення зачитала секретар ради Людмила Токар.4 (1)4 (2)

Документ уникає  політичних формулювань, однак не складно завважити, що його ширшим контекстом є системно впроваджувана з Будапешта лінія щодо розбудови територіальної автономії угорців Закарпаття.

Наразі реформа адміністративно-територіальної системи України передбачає створення на Закарпатті 4-х повітів, серед яких Берегово відсутнє.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності