Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Орбан відмовив “Газпрому”, як і Лукашенко, а свого часу хотів й Янукович…

Угорський уряд Орбана і Shell підписали довгострокову угоду про постачання ЗПГ в обсязі 0,25 млрд кубометрів на рік газового еквівалента через термінал ЗПГ в Хорватії.

Також угорська державна компанія MVM через свою торговельну дочірню компанію MFGK зарезервувала 1 млрд кубометрів на рік регазифікаційної потужності, повідомляє S&P Global Platts.

В цілому MFGK зарезервувала 0,67 млрд кубометрів на хорватському терміналі на острові Крк на період з січня по вересень 2021 року. А також 1,01 млрд кубометрів в рік на наступні газові роки до 2027 року.

«Це перша довгострокова угода з західною енергетичною компанією в історії Угорщини», — сказав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто (Peter Szijjarto).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Газ може стати ключовим елементом в заміні вугілля та інших рідких видів палива в енергетичному балансі Угорщини.

Термінал ЗПГ в Хорватії на острові Крк повинен почати роботу в січні 2021 року. Загальна потужність хорватського ЗПГ-терміналу – 2,6 млрд кубометрів на рік.

Як повідомляла група «ІС», ера монополії «Газпрому» в Європі завершилась.

Як пояснює політичний діяч і аналітик Тарас Боднар, сьогоднішні події у Білорусі можна розцінювати саме як помсту російського “Газпрому” Олександрові Лукашенку, який також нещодавно на користь Європи відмовився від російського газу та нафти. Саме тому в Мінську і були затримані найманці російської приватної військової компанії “Вагнера”, а не скажімо, бійці якогось спецпідрозділу ФСБ чи іншої державної силової структури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Лукашенко знову надурив Путіна, – до Білорусії уже їде норвезька нафта

Пригадайте, які саме події в Україні передували Майдану та Революції гідності, – каже Тарас Боднар. – Тоді саме Янукович проводив переговори тез із Shell та ще однією іноземною компанію про початок видобування в Україні сланцевого газу, поклади якого тут на Юзівській та Олеській площі перевищують усі російські запаси. І саме на території найбільшої та багатшої Юзівської площі сьогодні й ведуться бойові дії сепаратистів проти ЗСУ. А ви кажете про якусь там не підписану Януковичем угоду з ЄС”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності