Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Падіння військового супутника РФ прикрасило матч з крикету в Новій Зеландії (відео)

У Новій Зеландії помітили падіння російського космічного супутника «Космос-2430».

Повідомляється, що російський військовий супутник «Космос-2430» входив до складу системи попередження про ракетний напад «Око». Його падінням милувалися жителі новозеландського міста Гізборну.5693256936596

Це останній супутник, який входив до системи «Око». Зв’язок з ним і ще двома подібними йому апаратами був втрачений в 2013-2014 роках. Російське міністерство оборони заявило, що це був нібито заплановане виведення супутника з орбіти 5 січня поточного року. Правда, залишається до кінці незрозумілим те, як можна “планово і контрольовано” зводити супутник з орбіти, з яким вже давно немає зв’язку.

На одному з опублікованих відео зафіксовано політ в атмосфері палаючих залишків апарату. Найімовірніше, автор відео проводив зйомки під час якоїсь вечірки – на записі чутна весела музика і сміх.
Аналогічне явище потрапило на відео і під час трансляції матчу з крикету. Глядачі звернули увагу на дивний предмет, що з величезною швидкістю наближався до землі. Через швидкість падіння палаючий предмет був більше схожий на природну комету або метеорит.


«Космос-2430» був виведений на орбіту в 2007 році, проте вже в 2012-му зв’язок з ним з незрозумілих причин перервалася, подібне ВКС Росії пояснюють вичерпанням апаратом свого ресурсу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Росіяни переконують, що їх супутник згорів на відстані в 100 кілометрах від землі над океаном, що нікому не принесло шкоди.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності