Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Парламентська більшість виступає за місцеві вибори у квітні 2020

Парламентська фракція партії «Слуга народу» провела засідання за участю прем’єра Олексія Гончарука і спікера Дмитра Разумкова.vybory-mestnye

Депутатам пояснювали, чому слід проголосувати за розпуск Центральної виборчої комісії. Головним аргументом назвали місцеві вибори, які відбудуться навесні 2020 року, повідомляють джерела у фракції.

«Прямо сказали, що це політична доцільність і місцеві вибори у квітні. Тому потрібен свій ЦВК», – сказав депутат «Слуги народу», який побажав залишитися неназваним.

Нагадаємо, 12 вересня президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень Центральної виборчої комісії (ЦВК). У мотиваційній частині подання зазначається, що ЦВК «неодноразово виявляла недостатню виваженість або навіть політичну упередженість», що призвело до 28 випадків відмов реєстрації кандидатів у народні депутати.

13 вересня депутати схвалили розпуск чинного складу ЦВК. Ініціативу президента підтримав 341 народний обранець. Зокрема, подання підтримали 244 депутати «Слуги народу», 33 члени фракції «Опозиційна платформа – За життя» і 20 депутатів від «Батьківщини». Проти проголосували «Європейська Солідарність» та «Голос».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У ЦВК подання глави держави назвали «політично вмотивованим рішенням».

Раніше глава Офісу Президента Андрій Богдан заявив, що місцеві вибори в Україні будуть проведені у стислі терміни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності