Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Партійну систему запровадити на місцевих виборах рекомендує профкомітет ВР

Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує запровадити партійну систему на місцевих виборах для всіх населених пунктів від 10 тисяч жителів.

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови комітету, депутат від партії «Голос» Роман Лозинський.

«Рішення комітету: самовисування в громадах до 10 тис. (населення, – ред.). Було 90 тис. Палицею загнали в партії. Змінюємо правила за 120 днів до виборів», – написав він.

Громадянська мережа «Опора» заявила, що рекомендована комітетом поправка до Виборчого кодексу порушує міжнародні норми.

«На жаль, до експертів тут не прислухалися і ухвалили рішення, яке порушує міжнародні стандарти і має ознаки перешкоджання реалізації пасивного виборчого права», – написала у фейсбуці координатор мережі Ольга Айвазовська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, 19 грудня 2019 року ВРУ ухвалила Виборчий кодекс, кардинально змінивши правила гри: депутати відмовилися від змішаної виборчої системи, яка передбачала мажоритарку на парламентських виборах, і погодилися на пропорційну – з відкритими виборчими списками. Однак вже тоді в партії влади визнавали, що Кодекс ухвалювали поспіхом і в нього потрібно вносити зміни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності