Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Павленко оцінив Українську Землю у $100 млрд.

Україна може отримати від реалізації землі близько 100 мільярдів доларів.

Таку думку висловив під час Міжнародної конференції на підтримку України міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає кореспондент Укрінформу.
«Загальний потенціал земель, які будуть продані, 100 мільярдів доларів», – сказав Павленко.

Водночас він відзначив, що велику увагу необхідно приділити політичному обговоренню питання вільного продажу землі, а також привести у відповідність земельний кадастр. «Спільно зі Світовим банком наповнюємо земельний кадастр, він наповнений усього на 15%. Ви не можете щось продати, якщо не знаєте, кому це належить», – підкреслив міністр.

В якості прикладу Павленко навів відкриття ринку землі сільгосппризначення в Румунії, де на 1 пай припадало до 5 різних власників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Моя власна позиції – з часом земля має стати товаром. Але коли, яким чином вона продаватиметься і кому, я думаю, що це питання обговорення політичного», – підсумував Павленко.

P. S. В №11 (89) «ЗЛ» повідомляла, що нещодавно депутати Європарламенту викрили цілу систему, завдяки якій через низку банків та фірм Німеччина та США уже скупили значну частину орних земель в Україні д ля… вирощування ГМО.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності