Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Печеніжинська ОТГ виграла мільйон

Печеніжинська ОТГ стала переможцем конкурсу «Громада на мільйон».

Переможцем конкурсу «Громада на мільйон» стала Печеніжинська селищна об’єднана територіальна громада (ОТГ) з Івано-Франківщини, яка й отримала головний приз — мільйон гривень.

Друге місце посіла Бузька сільська ОТГ Вознесенського району Миколаївської області й отримала 250 тис. грн.

Голова Бузької громади Юрій Заволока представив на конкурс бізнес-проект з будівництва консервного заводу, оскільки, за його словами, місцеві фермери підтримують таку пропозицію і це дасть робочі місця, надходження в бюджет та багато іншого. Бюджет цього проекту склав 32 млн грн. Враховуючи необхідність переробки сільськогосподарської продукції та збільшення доданої вартості, то ідея побудови консервного заводу дуже актуальна.

Слабким місцем проекту стало те що не були продумані ринки збуту та, головне, з проекту не зрозуміло, де Бузька ОТГ візьме ще 31 млн грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова Печеніжинської ОТГ Ігор Довірак представив свій бізнес-проект з вирощування та швидкого замороження малини. За його словами, Прикарпаття має унікальні кислі ґрунти, якими добре живиться ця рослина. Крім того, в громаді є вже 6 га малини. В ОТГ планують придбати обладнання — камеру шокової заморозки, приміщення та багато іншого, що потрібно для промислового вирощування малини. Бюджет проекту складе 1,7 млн грн.

Крім того, у громади вже укладена домовленість із великою європейською компанією з переробки ягід. В результаті — саме Печеніжинська ОТГ отримала перемогу та мільйон гривень.

Нагадаємо, що доходи місцевих бюджетів 665 ОТГ за січень-лютий 2018 року зросли на 63,8% або на 1,11 млрд гривень, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, та склали 2,85 млрд грн.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності