Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ В БАКУ І ПОРАЗКА КАЛЕТНИК

6 - ХТО ПРЕДСТАВЛЯВ ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ В БАКУ.2На 23-й сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ українська делегація, за винятком екс-члена фракції КПУ Оксани Калетник, підтримала резолюцію про засудження окупації Росією території України.

На мій погляд, це – перемога на дипломатичному рівні, на рівні такої делегації, як ОБСЄ. І голосування підтвердило (була серйозна перевага голосів), що ця серйозна організація визнає як факт, що Росія порушила Гельсінські принципи, – заявила представник української делегації, нардеп від УДАРу Наталія Агафонова.
За її словами, на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ визнали основні факти: факт анексії Криму, факт військової агресії, окупації території України – відповідно все те, чим Росія завантажувала свої ЗМІ, а також розповідала на міжнародній арені, що вони не є стороною в конфлікті.
Агафонова наголосила, що українська делегація, за винятком одного члена, була єдиною у підтримці резолюції щодо ситуації в Україні.
Не підтримала прийняття резолюції позафракційний народний депутат Оксана Калетник, яка раніше входила до фракції Комуністичної партії.
Сьогодні, на мій погляд, ми повинні утриматися від різких випадів, шукати конструктивний діалог, шукати способи для такого діалогу, щоб не загострювати ситуацію далі, – заявила Калетник.
Вона додала, що голосувала проти резолюції.
«На мій погляд, сьогодні майданчик ОБСЄ став практично єдиною організацією, яка народжує принцип діалогу, яка дає можливість проаналізувати… У цьому випадку, якщо ми обрізаємо можливість будь-якої зі сторін до цього дискусійного майданчика, ми не зможемо взагалі врегулювати-яку ситуацію»,  – вважає нардеп.
А ось так Юлія Карабут на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук описала ситуацію, що склалася у Баку:
«Не хочу мовчати. Сьогодні в Баку закінчилася 23 сесія ПА ОБСЄ – здавалося б традиційно нудна, ні про що не говорить абревіатура з букв і цифр, але не цього разу, коли є безпосереднім учасником і маєш можливість побачити «все» зсередини. Найяскравіші переживання викликали дебати «по Україні» і проекту резолюції, в якій практично вперше Росія визнається окупантом, засуджується очевидне, грубе і невиправлені порушення нею всіх 10 гельсінських принципів, призивається припинити її втручання у внутрішні справи України і виражається готовність до надання Україні суттєвої допомоги. З боку – порожні слова, які проговорюються в рамках міжнародних платформ і в результаті – ніяких дій, але коли чуєш виступи депутатів з усього світу, за якими стоїть їхній досвід, розумієш, що «все не зовсім так, як здається»; коли депутат з Македонії порівнює відносини України з Росією з відносинами чоловіка і дружини, яка прийняла рішення піти, але її не відпускають, а замість цього б’ють, відчуваєш причетність і співпереживання за Україну в інших куточках планети. Дебати по Україні й проекту резолюції тривали 3,5 години, голосування не було простим, окремо голосували за кожне окреме речення! У результаті – 92 голоси «за», 30 – «проти», 27 – «утрималися» і один з цих тридцяти «проти» – як не дивно народний депутат України пані Оксана Калетник. Інші члени української делегації голосували, природно, «за». Висновки робіть самі, від себе лише додам, що маючи таких представників інтересів держави (питання тільки якої?) Україні дуже важко буде домогтися поваги й авторитету на міжнародній арені».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності