Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Перевірок ЗМІ до завершення виборів не буде…

Кабінет міністрів України ввів обмеження на перевірки діяльності засобів масової інформації до завершення виборчого процесу на місцевих виборах у 2015 році.

Відповідна постанова від 13 жовтня 2015 року № 822 опублікована на Урядовому порталі, – ​повідомляє.

«З метою забезпечення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, публічності і відкритості виборчого процесу, усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні виборчого процесу, створення рівних можливостей доступу до засобів масової інформації, незалежно від форми власності, Кабінет міністрів України постановляє міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, уповноваженим проводити перевірки засобів масової інформації, вжити заходів щодо припинення проведення таких перевірок до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 році», – ​йдеться у документі.

Нацраді з питань телебачення і радіомовлення рекомендовано до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 році припинити проведення перевірок діяльності телерадіоорганізацій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож, підсумовуючи вище викладене, виходить так, що до завершення виборів телерадіокомпанії спільно з кандидатами в тій чи іншій мірі можуть припускатися порушень в веденні передвиборчої агітації, не боячись перевірок. А, враховуючи, що в історії виборів в Україні ще не було юридичного прецеденту, щоб уже обраного депутатом кандидата по результатам перевірки з виявленими порушеннями агітації в ЗМІ позбавили мандата, можна вважати, що телерадіокомпаніям дали зелене світло на порушення?..

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності