Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Перейменувати проспект Небесної Сотні на “Маршала Жукова”, – мер Одеси Труханов

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив про те, що вирішив повернути в Одесу проспект Маршала Жукова і вулицю 25-ї Чапаєвської Дивізії. Міський голова підписав розпорядження про скликання громадських слухань.

Про це він повідомив на початку 45-ї сесії Одеської міськради вчора, 16 вересня.

Я підписав розпорядження про скликання громадських слухань щодо питань про повернення деяким об’єктам топоніміки в місті колишніх назв”, — розповів мер.

Після цього в залі пролунали обурені голоси: виявляється, в мерію проникли активісти-радикали. “Ніхто не позбавляв голосу міста-героя Одесу”, — заявив їм мер.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялося, п’ять років тому депутати проголосували за пакет законів про декомунізацію: комунізм прирівняли до нацизму, ухвалили рішення розсекретити архіви КДБ, перейменувати населені пункти, віддати належне ветеранам повстанської та народної армії, а також прибрати комуністичних ідолів з міст і селищ. Протягом цього часу свої назви змінили майже тисяча населених пунктів і майже 30 районів.

Одеський проспект Жукова в 2016 році перейменували в проспект Небесної Сотні. Через рік депутати міськради повернули старі назви всім декоммунізірованним вулицям, провулкам і проспектам. Але Приморський суд Одеси визнав незаконним рішення міськради.

ФОТО: соцмережі, колаж

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності