Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Перше блокування трибуни Ради 9-го скликання відбулося

Під час пленарного засіданні Верховної Ради 10 вересня трапилося перше в історії ВР дев’ятого скликання блокування трибуни. Скандал спровокувала фракція “Європейська Солідарність”.1203618

Ірина Геращенко під час свого виступу порівняла “Слугу народу” із “зеленими чоловіками”, які захопили Крим у 2014. Мовляв, тепер “зелені чоловічки” захоплюють український парламент. Одразу після цього Геращенко відключили мікрофон.

Спікер Дмитро Разумков зробив депутатці зауваження: “При всій повазі, не варто порівнювати народних депутатів України з тим, що ми спостерігали у 2014. Це неприпустимо в парламенті нашої держави”.

Після цих слів спікера фракція ЄС, очолювана п’ятим президентом Петром Порошенком, рушила до трибуни та оточила її. З гурту депутатів лунали вигуки “Це її право” і “Це переслідування за політичними мотивами”.

Скандал набирав обертів. Геращенко, коли мікрофон знову увімкнули, заявила: “Ми бачимо, як парламент України перетворюється на парламент АРК Крим”. Реагуючи на ці слова, депутати “Слуги народу” почали плескати у долоні – у такий спосіб демонструючи протест.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тоді Геращенко попросила Разумкова “заспокоїти свій югенд”. Мовляв, “Слузі народу” ніхто “не давав права перекрикувати опозицію”.

Конфлікт спричинив законопроєкт про зміни у Регламенті Верховної Ради з назвою “Про протидію зловживанням прав народних депутатів”, який ЄС сприймає як такий, що обмежує права народних депутатів, які перебувають в опозиції. Наприклад, якщо закон вже набув чинності, то скасувати його можна буде лише за ініціативою 150 чи більше народних депутатів (зараз може й один депутат зареєструвати постанову про скасування).

Одразу після завершення виступу Ірини Геращенко депутати “Євросолідарності” відійшли від трибуни. А Дмитро Разумков підсумував ситуацію такими словами: “Ми зняли недоторканність, але наша політична позиція захищена. Однак неприпустимими є образи у сесійній залі. Як і будь-де в нашій державі. Давайте будемо чемно ставитися до колег, як із більшості, так і з тих, хто в опозиції”.

Дивіться відео першого блокування трибуни у новій Раді (телеканал “Рада”):

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Важливо: Депутат-кнопкодав погрожував журналістам, які спіймали його на гарячому

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119/

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності