Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

П’ять фактів з життя Сашка Білого

П’ять фактів з життя Сашка Білого

Вчора ввечері в Рівному було вбито Олександра Музичка, більш відомого як Сашко Білий, – координатора «Правого сектору» в Західному регіоні. Еспресо.TV вирішило нагадати головні факти з життєвого шляху цієї суперечливої постаті

1. Народження
Сашко Білий народився 1962 року на території Пермської області Росії. За неперевіреною інформацією, до Пермського краю були вислані його батьки за участь у національно-визвольній боротьбі. Пізніше родина Музичка повернулася до Рівного.

2. Націоналіст
Після служби в Афганістані Музичко створив першу націоналістичну організацію у Рівному СНУМ (Спілка незалежної української молоді), також партію УНА (Українська національна асамблея) а після путчу ГКЧП – загони УНСО (Українська народна самооборона). У 2012 році Музичко балотувався в народні депутати України по округу в Рівному, посівши 6 місце (1226 голосів, 1,14%). З 2013 року був координатором «Правого сектору» у західних областях України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

3. Чечня
Під час Першої чеченської війни 1994 року, Білий командував загоном «Вікінг» УНА-УНСО, який начебто воював у складі підрозділу польового командира Шаміля Басаєва, а також був в особистій охороні Джохара Дудаєва. Саме тоді Олександр Музичко отримав прізвисько «Білий».
Музичко став одним з трьох українських націоналістів (крім Степана Бандери та Олега Беркута), на чию честь були названі вулиці столиці Чечні місті Грозному. Також Сашко отримав орден «Герой Нації» особисто від тодішнього президента бунтівної Чеченської республіки генерала Джохара Дудаєва.

4. Кримінал
Після загибелі Дудаєва Сашко повернувся до України. Неодноразово був обвинуваченим за кримінальними статтями (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вимагання грошей). У 1995 році Музичко побив відвідувача рівненського кафе, заведену на нього справу було припинено. Також Музичка звинувачують у замаху на іншого члена УНА-УНСО Олега Біса.
У 1999 році Музичко у складі злочинної групи викрав в Рівному місцевого бізнесмена, вимагаючи від нього 1000 доларів США. Музичко і його спільники утримували і регулярно били бізнесмена, поки їх наприкінці дня не заарештувала міліція в диско-барі «Холідей». У січні 2003 року за цією справою Білий був засуджений на три з половиною роки ув’язнення.
27 лютого 2014 року став відомий на всю країну, коли прийшов до прокурора Рівненської районної прокуратури Андрія Таргонія зі зброєю, словесно принизив його та вдарив. Також Музичко обіцяв повісити міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова «як собаку».
Слідчий Комітет Росії порушив стосовно Білого кримінальну справу за звинуваченням в бандитизмі щодо російських військовослужбовців під час подій в Чечні в 90-і роки. За словами офіційного представника СКР Володимира Маркіна, Музичко «скоїв вбивство не менше 20 полонених військовослужбовців федеральних сил».

5. Смерть
24 березня 2014 року о 23:40 Сашко Білий був убитий у кафе «Три карася», що поблизу  Сарненського і Житенського кілець в Рівному.  На тілі Музичка виявили три вогнепальні поранення – у ногу та серце, а сам він, коли тіло виявили, був закутий у наручники. На території самого кафе, де сталося вбивство виявили кілька гільз, у тому числі й від пістолета Макарова.

Джерело: espreso.tv

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Сашко Білий загинув під час проведення спецоперації – МВС

КИЇВ. 25 березня. УНН. Сьогодні вночі була проведена спецоперація по знешкодженню збройного угрупування на території Рівненської області. Про це під час прес-конференції сказав перший заступник міністра МВС України Володимир
Євдокимов, передає кореспондент УНН.

«Ще 8 березня були порушені кримінальні провадження стосовно Музичка за злісне хуліганство та протидія законній діяльності співробітників правоохоронних органів. 9 березня було оголошено підозру, а 12 березня Музичка оголошено у розшук. Сьогодні вночі була проведена спецоперація спільно з ГУБОЗ та «Соколом». В селі біля м.Рівне в кафе «Три карасі» його виявили та прийняли рішення затримати. В ході операції затримано трьох із угрупування Саші Білого, вилучено АК та ПМ. На окрики міліції Білий хотів втекти через вікно та відкрив вогонь на ураження по «Соколу». Перша куля потрапила у співробітника «Сокола» у шолом, але відрикошетила у передпліччя. Другим пострілом Музичко попав у погон цьому співробітнику. Після цього цей співробітник відкрив вогонь по ногах Музичка. Інші співробітники стріляли у повітря. Згодом ще один постріл потрапив у ногу Музичку, той намагався відстрілялюватися. Продовжували лунати постріли з його боку. Правоохоронці на той момент були за спиною Музичка. Коли його повалили на землю, він продовжував стріляти і був поранений. Викликані лікарі констатували смерть Музичка», – повідомив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі трьох затриманих поплічників Музичка доправили до Києва на допит у ГСУ. Проводиться комплекс оперативних заходів.
«У діях злочинного угрупування чітко проглядаються ознаки бандитизму. Створена посилена оперативна група щоб забезпечити розслідування»,– сказав перший заступник міністра МВС України Володимир Євдокимов.

Джерело: УНН

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності