Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Підлості й лицемірству меркелівської Німеччини щодо України нема меж

Очолювана кремлівським агентом Меркель Німеччина не тільки в обхід європейських санкцій продовжує продавати гвинти німецького виробництва для російських військових безпілотників, але й заблокувала спільну з Україною розробку ЗРК.

Німецький уряд заблокував українсько-німецьку розробку мобільного зенітного ракетного комплексу ближньої дії, повідомив заступник директора КП СП «Арсенал» Олександр Клочко в коментарі Оборонно-промисловому кур’єру.

На сьогодні проект здійснюється самостійно КПСП «Арсенал». Вже створено модуль «Дует», що озброєний двома зенітними керованими ракетами. Вирішується питання об’єднання двох «Дуетів» та інтеграція комплексу на легку мобільну платформу типу «Козак-2М».

Розробка модуля здійснюється спільно з приватною компанією Diamond Defense Systems.

Збройні сили Росії в обхід європейських санкцій продовжують купувати гвинти німецького виробництва для своїх військових безпілотників, які після застосовуються у війні на Донбасі. Москві заборонено продавати зброю і товари багатонапрямкового значення, які можуть використовуватися в цивільних і військових цілях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як пише німецьке видання The Bild, росіяни використовують ці гвинти в безпілотниках «Гранат-1», «Гранат-2», «Гранат-3», «Тахион», «ZALA-42104M», «Груша», «Орлан-2».

При цьому росіяни не приховують гвинти німецьких Graupner/SJ GmbH і aero-naut Modellbau GmbH & Co. KG. Представники виробників запевняють, що не знали про застосування їх гвинтів у російській військовій техніці.

Під Москвою, у військовому музеї «Парк Патріот» донині стоять БПЛА з німецькими гвинтами.

Видання зазначає, що безпілотник з такими гвинтами російська армія застосовувала на Донбасі ще з 2015 року. Однак Міністерство оборони ще у 2014 році повідомляло, що українські військові збивали БПЛА типу «Орлан», і це були не поодинокі випадки.

Наприклад, 23 січня військові ЗСУ показали збитий в зоні ООС «Гранат-2», який мав гвинти від aero-naut Modellbau.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо Росія справді закуповує деталі для своїх бойових апаратів у Німеччині, тоді німецький уряд має зробити все, щоб зупинити купівлю цих запчастин російськими державними структурами», — заявив член комітету з питань оборони Тобіас Лінднер.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності