Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Підручники будуть… безкоштовними?!

Кабінет міністрів знайшов додаткові кошти для придбання у цьому навчальному році шкільних підручників.

Про це заявила народний депутат, Голова комітету ВР з питань освіти та науки Лілія Гриневич.

«Цього року, незважаючи на загрозу того, що підручники можуть стати платними, зроблено все для того, щоб для кожної української родини підручники були безкоштовними», – наголосила вона.

Гриневич також зазначила, що вартість підручників, наприклад, для сьомого класу складає 800 гривень.
Половину коштів, необхідних для забезпечення учнів підручниками, було виділено з Державного бюджету за рахунок скорочення депутатських зарплат та заощадження видатків Верховної Ради. Іншу половину коштів, за словами Гриневич, мають дати органи місцевого самоврядування. А завдяки бюджетній децентралізації, місцеві бюджети отримують більше коштів, ніж раніше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Певно саме через віру в цю чергову обіцянку уряду вже понад 30 шкіл в Україні цьогоріч перейшли на електронні підручники, тобто ви закачуєте сертифіковану програму (підручник) у планшет дитини, і окрім економії коштів вашій дитині не доведеться носити важкий портфель до школи.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності