Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Підвищення мінімальної зарплатні не буде, – міністр знайшов виправдання

У бюджеті зараз немає коштів для підвищення мінімальної зарплати. Чи зможе уряд знайти їх, стане зрозуміло на початку липня цього року, повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева. За його словами, підвищення можливе за умови перевиконання доходів бюджету.

“У першому кварталі було недовиконання бюджету майже на 6 мільярдів. У травні практично вийшли «в нуль». За підсумками червня – ми зараз дивимося. Можна буде сказати тільки на початку липня”, – каже міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Рева пояснив, що підвищення мінімалки вимагає додаткових перерахувань коштів із державного бюджету до місцевих. На думку міністра, є кілька варіантів, де знайти необхідні гроші, – митниця і тіньова зайнятість.
«Треба збільшувати дохідну частину бюджету. Зараз ви бачите, які заходи вживаються щодо контрабанди на митниці. Протягом літа ми приймемо серйозні заходи щодо «тіньової» зайнятості, щодо тих «рабовласників», які не хочуть реєструвати людей», –
Міністр додав, що також треба буде попрацювати з місцевими органами влади щодо «справедливого перерозподілу доходів від податку на доходи фізичних осіб», щоб при підвищенні мінімальної зарплати уряду не довелося збільшувати фінансування місцевих бюджетів.

Нагадаємо: з 1 січня 2018 року мінімальна зарплата в Україні становить 3723 гривні. Раніше Павло Розенко обіцяв підвищення мінімалки до 4100 гривень у найближчі місяці.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності