Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Підвищення тарифів надасть аферистам нові можливості

Величезні суми в платіжках призведуть до змін на ринку нерухомості та активізації різних шахраїв. Такий розвиток подій прогнозують соціологи.

«Першими постраждають малозабезпечені люди, на чиє житло полюватимуть перекупники. Їм запропонують міняти житло в центрі, на околиці, оскільки оплатити комуналку вони не в змозі. Також активізуються схеми по догляду за людьми похилого віку в обмін на спадкування квартир. Це буде можливістю аферистам розвивати свою бурхливу діяльність. Пенсіонери стануть підселяти студентів у свої квартири, щоб було легше оплачувати комуналку. А масового переселення з центру на околиці я не чекаю, на це потрібен час», — розповів соціолог Українського інституту стратегій глобального розвитку і адаптації Ігор Грозний.

«До крайніх заходів — масового продажу житла — дійде не скоро. Швидше за все, люди будуть шукати додаткову роботу, обробляти ті ж городи», — вважає гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

Ріелтори вже зараз відзначають підвищений попит на житло меншої площі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Великі квартири як рідше орендують, так і велике житло втрачає в ціні. Дуже багато великих будинків продається значно дешевше собівартості», — повідомив керуючий партнер компанії KievStandard Олег Перегинець.

Зазначимо, що експерти прогнозують на осінь чергове підвищення тарифів.

«З вересня на 30% підвищать тариф на електроенергію для населення і мінімум на 20% на холодну воду. Ціну на газ поки підвищувати не будуть», — зазначив енергоексперт Дмитро Марунич.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності