Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Після підписань у Мінську дано розпорядження про створення Меморіалу загиблих на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про надання статусу учасників бойових дій добровольцям. Також він запропонував створити Меморіал пам’яті загиблих та запровадити для добровольців спеціальну медаль.3123FE8D-0D25-40EA-8146-0FFC22FCEF18_w1023_r1_s

Про це Зеленський повідомив у фейсбуці 14 березня, в День українського добровольця.

“Звертаюся до Кабінету Міністрів України з проханням активізувати роботу щодо створення Меморіалу українських героїв та Національного меморіального комплексу для почесного вшанування загиблих під час бойових дій на сході України. Прошу також опрацювати питання заснування відомчої нагороди для відзначення учасників добровольчого руху”,  —написав  Володимир Зеленський на своїй сторінці, після того, як 11 березня у Мінську було підписані домовленості про створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія виявилася в статусі гаранта-спостерігача, нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.
Нагадаємо, у центрі Києва планують відкрити меморіал, присвячений пам’яті жителів міста, які загинули у зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

У січні 2019 року почались роботи зі створення Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні.  13 травня в нижній частині вулиці почався демонтаж бруківки для будівництва меморіалу. У Генпрокуратурі повідомили, що роботи стартували без узгодження зі слідчими.

Пізніше ГПУ призупинила роботи зі спорудження меморіалу на період з 13 до 17 травня. Рішення було прийнято для проведення слідчих експериментів. Після цього було знесено паркан у місці будівництва меморіалу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності