Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Після появи Опозиційного уряду діюча влада почала працювати активніше – Колесніков

20 квітня, у Харкові відбулося засідання Опозиційного уряду на чолі з Борисом Колесніковим. Головне на порядку денному – питання соціально-економічного розвитку країни.

У вступному слові Борис Колесніков відзначив, що “після появи Опозиційного уряду діюча влада почала працювати активніше, відчувши конкуренцію. Ухвалено і розроблено немало важливих законопроектів, які спочатку декларувала опозиція. Ми і далі працюватимемо в цьому напрямі, стимулюючи владу, – адже в результаті цього виграє суспільство”, – підкреслив Борис Колесніков.

Він також заявив, що кожне засідання Опозиційного уряду завершуватиметься представленням нових законопроектів, які за допомогою фракції Опозиційного блоку вноситимуться на розгляд Верховної Ради. Зокрема, за результатами нинішнього засідання у фракцію Опозиційного блоку для розгляду і реєстрації в установленому порядку будуть спрямовані три законопроекти.

“Один законопроект стосується відміни податків на депозити, другий – створення Дорожнього фонду і цільового використання коштів Дорожнього фонду. І третя наша ініціатива – це повернення боргів Ощадбанку СРСР за рахунок приватизаційних механізмів”, – відзначив Борис Колесніков.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також в рамках засідання виступили представники Опозиційного уряду: віце-прем’єр з реформи місцевого самоврядування Михайло Добкін, віце-прем’єр з питань соціальної політики Наталія Королевська, міністр економіки і торгівлі Євгеній Мураєв, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, міністр фінансів Віктор Скаршевський, міністр інфраструктури і транспорту Володимир Шемаєв, міністр освіти, науки, культури, молоді та спорту Олена Колесникова, міністр охорони здоров’я Ігор Шурма та інші.

На думку Опозиційного уряду, регіональні органи представницької влади – ради – повинні формуватися територіальними общинами в ході прямих виборів. Найкращою системою виборів на рівні регіонів та міст обласного значення, що забезпечує баланс місцевих і державних інтересів, представляється пропорційна система з відкритими партійними списками. Нинішні обласні та районні державні адміністрації, голови яких призначаються Президентом України, необхідно скасувати. Їх функції з управління діяльністю територіальних громад мають бути передані виконавчим комітетам, сформованим відповідними радами. Згідно з проектом, очолюють виконавчі комітети рад глави регіонів, які обираються на прямих загальних виборах.

«Мета Опозиційного уряду – економічна незалежність, фінансова стабільність і благополуччя нашого населення. Це основи нашої економічної стратегії», – резюмував Міністр економіки і торгівлі Опозиційного уряду, народний депутат України Євгеній Мураєв. 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності