Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Півмільярда гривень на погашення заборгованості шахтарям виділив Кабмін

Уряд погасив перед українськими шахтарями більше півмільярда гривень боргів. На рахунки вугільних підприємств уже надійшло понад 600 мільйонів гривень для виплати заробітної плати шахтарям.bbfbf0508eeff73c0c668ceb0e098739

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль: «Ми домовилися і президент пообіцяв на Всеукраїнській нараді шахтарів погасити в березні половину боргів. Дійсно, вчора-позавчора борги на суму 654 млн гривень надійшли на рахунки, зокрема Первомайського шахтоуправління. Це перший крок. Уряд не має наміру стихійно закривати шахти, а працюватиме в напрямку розвитку вугільних регіонів. Кабмін не буде закривати шахти, доки не буде знайдена альтернативна робота для людей».

За словами глави уряду, вже кілька тижнів Кабмін спільно зі Світовим банком працює над розробкою довгострокової програми трансформації вугільних регіонів, за якою навіть природне закриття шахти передбачатиме планування майбутнього цієї території.

Раніше президент Володимир Зеленський дав два місяці на закриття боргів перед шахтарями. Він пригрозив не давати зарплату уряду, якщо борги перед шахтарями не будуть виплачені.

У жовтні минулого року Кабмін запропонував внести зміни до держбюджету на 2019 рік стосовно додаткового фінансування вугільної галузі на 1 млрд грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше профспілка гірників попередила про загрозу затоплення державних шахт через припинення подачі електроенергії. Восени 2018 року, Кабмін виділив 136 мільйонів для погашення боргів перед шахтарями.

За даними Держстату, найбільші області-боржники за виплатою зарплат в Україні – це Донецька, Харківська та Дніпропетровська.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності