Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ПОДАТКІВЦІ НЕ ПРОПУСТИЛИ В ОФШОРИ НАШЕ ЗЕРНО

Українські податківці розпочали масштабну операцію проти продажу зерна в офшори. За один тиждень були арештовані партії зерна Bunge (в Миколаївському порту), Glencore (в Іллічівському порту), а також Louis Dreyfus на терміналі «ТІС-Зерно».

Трейдери несуть величезні збитки, податківці ж вважають, що сама система експорту зерна дає збій. За словами джерела порталу ЦТС, проблема полягає в тому, що зерно почали скуповувати за готівкову валюту і оформляти на офшори. Далі йде продаж від імені офшору, але при цьому в країну гроші офіційно не заходять і офшор податків не платить, тому вони можуть запропонувати трохи більшу ціну, ніж будь-який покупець в правовому полі.

Компанія «ТІС-Зерно» прокоментувала ситуацію з арештом зерна на її терміналі.

«На даний момент заарештовано зерно загальним обсягом понад 30 тисяч тон. Під слідчі дії потрапили оператори, обслуговуючі компанію Louis Dreyfus. Це оператори «КАТ 21», «Рівер трейд», «Бугару», «Гранд Вол» і деякі інші оператори», – розповів директор терміналу «ТІС-Зерно» Ігор Чобітько. За його словами, «ТІС-Зерно» робить винятково стивідорні роботи – прийом, накопичення і вивантаження товарів, і не має ніякого відношення до договорів, які зацікавили Державну фіскальну службу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ситуацію прокоментував міністр агрополітики Олексій Павленко. «Я ще до кінця не розібрався, яка там ситуація, але знаю, що це питання на контролі податкової. Питання стоїть не стільки в експорті, як в питанні закупівлі, заготівлі тієї чи іншої партії зерна. У міністерстві АПК це питання також на контролі, але ми хочемо, щоб ДФС подивилася об’єктивно на картину і прийняла рішення оперативно. Ми поки що не бачимо посилок до того, що йде якесь блокування експорту, тому, що експорт йде досить потужно. Ми будемо наполягати на тому, щоб оперативно закінчилися слідчі дії і ми рухалися далі. Нам необхідно, щоб робота велася в плановому режимі, особливо в пікові періоди, коли йде велике навантаження на інфраструктуру», – повідомив Павленко.

Він також додав, що якщо подивитися в загальних обсягах експорту, а 2,5 млн. вже експортовано, то це блокування не є великим і не впливає на загальний експорт в нашій країні.

Минулого тижня було також заарештовано 10 тисяч тонн зерна на Іллічівському зерновому терміналі (контролює Glencore). Це в коментарі порталу ЦТС підтвердив директор підприємства Олександр Відоменко. Якій компанії належав заарештований вантаж він не повідомив.

30 липня податківці заарештували партію зерна в порту «Південний» (за поки непідтвердженою інформацією – на терміналі ТІС-Зерно) на майже 40 млн. грн. «При проведенні обшуку на території морського торгового порту» Південний «в зерносховищах виявлено 6 тис. 211 тонн пшениці 2-го, 3-го і 5 класу та 5 тис. 090 тонн ячменю фуражного, підготовлених до відправки за межі митної території України», – йдеться в повідомленні митниці. Сільськогосподарська продукція визнана речовим доказом, на неї накладено арешт. Загальна вартість виявленого товару становить 39 млн. 400 тис. грн. За даними джерел порталу ЦТС, арештоване зерно належить різним компаніям, у тому числі і Louis Dreyfus.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Миколаївському порту зерно було заарештовано прямо на судні.

«Миколаївська митниця незаконними методами затримує хід поставок вантажів компанії Bunge Limited – одного з найбільших інвесторів Миколаївської області. Найближчим часом Bunge Limited збирається подавати позов на уряд України», – повідомляють в компанії.

У Миколаївському порту вже більше тижня без будь яких пояснень митницею разом з МВС блокується оформлення вантажу компанії Бунге, в результаті якого компанія вже зазнала збитків у сумі понад 100 тис доларів. Конфліктна ситуація виникла в результаті блокування митного оформлення судна з вантажем компанії.
Згідно з інформацією компанії, проблеми виникли через формальних претензій правоохоронців до компаній-резидентам, які виступають експортерами частини товару на це судно. Дані компанії по яких є претензії у фіскальних органів досі значаться у всіх базах податкової і т. д. як компанії, які є чесними платниками податків і не мають заборгованостей по сплаті податків.

Джерело: ЦТС

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності