Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Подружжя суддів намагалися спалити у їхньому будинку

Невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю у двір і в вікно житла працівників Чаплинського райсуду і Новокаховського міського суду. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Сьогодні (8 жовтня, – ред.) близько третьої години ночі в “Єдиний центр 102” поліції Херсонщини подзвонив житель с. Малокаховка і повідомив, що горить сусідський будинок. На місці події поліцейські встановили, що в будинку живе подружжя, які працюють суддями. Протягом двох годин надзвичайники ліквідували пожежу. Ніхто з господарів не постраждав“, – йдеться в повідомленні.burning-house

За словами начальника Каховського відділу поліції Олексія Войчека, попередньо встановлено, що пожежа виникла в результаті підпалу – на місці були виявлені пляшки із залишками легкозаймистої речовини.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.378 Кримінального кодексу України “Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Проводяться слідчо-розшукові заходи щодо встановлення причетних до скоєння злочину. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 6 до 15 років.

Зазначені події суддя Чаплинського районного суду Ірина Пилипенко пов’язує із здійсненням своєї професійної діяльності, так як раніше в її адресу надходили погрози у зв’язку з розглядом нею ряду справ.

У свою чергу, голова Ради суддів України Богдан Монич вимагає від керівників правоохоронних органів якнайшвидшого розслідування зухвалого зазіхання на життя суддів Херсонської області.

Коментуючи дану подію, голова РСУ зазначив, що судді, члени їх сімей та їх майно перебувають під особливим захистом держави. Правоохоронні органи зобов’язані вживати необхідних заходів для забезпечення безпеки судді, членів його сім’ї та збереження майна. Вчинені у зв’язку зі службовою діяльністю судді, посягання на його життя і здоров’я, знищення чи пошкодження його майна, погроза вбивством або насильством, образу чи наклеп на нього, а також посягання на життя і здоров’я близьких родичів судді, повинні мати невідворотну відповідальність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності