Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Погром в Кафедральному соборі ПЦУ в анексованому Сімферополі

Невідомі пограбували і понищили церковне майно Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги Православної церкви України (ПЦУ) в анексованому Сімферополі.Simferopol-hram

Про це повідомив архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент.

За його словами, згідно з рішенням «суду», в 2017 році було вилучено 110 квадратних метрів площі першого поверху собору. Вона була опечатана і перебувала під замком.

Акту вандалізму піддалися ікони, меблі, килими та інше.

Всі церковні речі вкрадені, – підсумував архієпископ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Погром стався в той момент, коли Климент був на конференції з релігійної свободи в США.

Архієпископ заявив, що таким чином Росія показує всьому світу, що для неї означає світове співтовариство і релігійна свобода. Він звинуватив в події «міністра майнових і земельних відносин» Криму Анну Анюхина.

Будучи в США на конференції з релігійної свободи, Климент заявив, що в Криму знищується все українське, а з 49 парафій ПЦУ залишилося тільки сім.Безымянныйfhdjfkklglll

28 червня «Арбітражний суд» Криму ухвалив передати будівлю кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі від Кримської єпархії Православної церкви України «міністерству майнових і земельних відносин» Криму.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності