Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Поліція діятиме на випередження провокацій з ромами

Поліція проведе комплекс превентивних профілактичних заходів з метою недопущення в майбутньому фактів нападу на осіб ромської національності, подібних тому, що стався на минулому тижні у Львові, а перед цим у Тернополі та Києві.

Про це на селекторній нараді за участю керівників територіальних підрозділів заявив начальник Національної поліції України Сергій Князєв, повідомили в прес-службі Нацполіціі.

«Ми повинні забезпечити їх безпеку до тих пір, поки кримінальна поліція не прозвітує, що джерело, яке ініціює такі ганебні правопорушення у нас в Україні, встановлено та локалізовано», – начальник Національної поліції України Сергій Князєв.
Поліція повинна зробити все, щоб захистити ромів по всій території України. Тому, за словами Князєва, співробітники поліції превенції, кримінальної поліції, патрульні проведуть ряд заходів для встановлення місць проживання та тимчасового перебування осіб ромської національності, а також їх транзиту по країні.

Князєв зобов’язав керівників обласних підрозділів, де в штаті карного розшуку ще не створено підрозділи по розкриттю злочинів, що мають ознаки порушення рівноправності людини, терміново їх створити і відзвітувати про виконання.

Нагадаємо, в ніч на 24 червня група озброєних ножами, металевими трубами і ланцюгами молодих людей в лісовому масиві на околиці Львова напала на табір ромів. В результаті нападу загинув 24-річний житель Закарпатської області, ще четверо, у числі яких 10-річний хлопчик, двоє 19-річних хлопців і 30-річна жінка, постраждали. Поліція встановила 14 осіб, підозрюваних у нападі на ромське поселення у Львові. Вісім підозрюваних, серед яких один 20-річний і сім 16-17-річних юнаків, були заарештовані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом дану ситуацію з ромами можна розцінити, як зумисне організовані третьою стороною політичні провокації з метою очорнити в очах світової спільноти Україну та зокрема правих (націоналістів).

Також до теми читайте:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності