Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

ПОЛІТИЧНЕ Й ЕКОНОМІЧНЕ МАРОДЕРСТВО або «ІМ’Я МЕНІ – «ЛЕГІОН»-2

Мабуть, ВО «Свобода» скоро внесуть до Книги рекордів Гіннеса, як партію яка найчастіше попадається на брехні.

legion2Без сумнівно, що багато хто пригадує собі історію, коли після Революції Гідності в мережі інтернет з’явилося відео, де в лікарняній палаті журналіст бере інтерв’ю у двох скалічених під час Майдану молодих героїв, які з обуренням, показуючи йому на свої фото у черговому випуск свободівської однойменної партійної газети, де їх підписали майданівськими героями-свободівцями, спростовують цю інформацію. Старший поранений заявив, що він і близько ніколи не був членом цієї партії, а молодший повідомив, що йому нема ще 16 років, тому він навіть за законодавством не міг би бути членом якоїсь партії.

Більше того, ці обоє сказали, що й дехто з надрукованих поруч них на фото інших молодих людей теж не мають відношення до «Свободи» і не є її «симпатиками», як у таких випадках люблять виправдовуватися партійні гуру.

Хлопці пояснили, що на Майдані вони були за власним бажанням, патріотичним натхненням, так би мовити, а не за закликом якоїсь тієї чи іншої партії, що намагалася тут собі заробити політичних дивідендів.

І ось напередодні місцевих виборів знову з цією ж самою політичною партією стається подібний конфуз.
Боєць батальйону ОУН Михайло Стрижка звинуватив «Свободу» у незаконному використанні свого фото на бігборді в Івано-Франківську.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Скинули сьогодні таке. Місто Івано-Франківськ. Звичайно приємно, але питання до того, хто це зробив, хто вам дозволив це робити? Відколи я став бійцем Легіону Свободи? До того ж я не є прихильником жодної політичної партії! І чия картка під моїм ім’ям? Свободівці, хто може за це дізнатися інформацію?» — написав Стрижка у Фейсбук.

Отакої! Правда? Коли свободівські піар-технологи намагаються показати, що найбільше героїв походять саме з їхніх лав, а їх партія має цілий «легіон», в той час як у інших тільки батальйони, коли проводячи будь-яку політичну акцію, всупереч об’єктивній статистиці правоохоронців та незалежних ЗМІ (читайте «ЗЛ» № 16(94) за 7 травня ц. р.) завищують кількість учасників акції — це можна зрозуміти. Адже це їхня робота, і наближаються місцеві вибори. А ВО «Свободі» на фоні невтішних рейтингів треба відновити міф про свою чисельність та прохідність бодай до місцевих рад…

Але ж не таким чином усе це робити.

Поясніть будь ласка чий картковий рахунок намальовано під фото Михайла Стрижка з проханням про фінансову допомогу і кому саме: Олегу Тягнибоку чи Руслану Марцінківу, раз біг-борд сфотографовано автомобільним відео реєстратором у Івано-Франківську? Певно у Марцінківа, який марить кріслом мера обласного центру Прикарпаття, закінчуються гроші, зароблені ним, коли він був секретарем міськради і нардепом? Бо за підрахунками деяких місцевих ЗМІ рекламна кампанія уже обходиться пану Руслану більше ста тисяч на місяць? А стартував він ще восени минулого року…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І хоча Михайло Стрижка, не побажав звертатися з цього приводу до правоохоронців чи Суду та фотофакт залишається незаперечним доказом злочину, бо перед тим як збирати для когось гроші, обов’язково слід отримати його дозвіл. Навіть, якщо цей хтось — твій однопартієць. А цього зроблено не було. На фото на бігборді правильно вказані ім’я та прізвище героя, а подано картковий рахунок якогось Олега Куцина… Не могли зв’язатися з Михайлом, чи хотіли зробити йому сюрприз?

Враховуючи нинішній стан у державі, коли точиться війна, а хтось незаконно наживається на вояках, то таке називають — «мародерством». В даному випадку економічним і політичним.

На завершення ж слід додати, що згодом Михайло Стрижка на своїй сторінці у Фейсбук повідомив наступне:
«Після мого посту (повідомлення в інтернеті, — ред.) зі мною зв’язався голова Франківської «Свободи» і сказав, що перепуталось щось, через Холодний Яр, де я проводив час з бійцями «Легіону Свободи» і я десь виявився в списках прихильників партії. Загалом, попросив вибачення не один раз. Виявилося, що власником картки є фронтовий комбат Карпатської Січі. Домовилися на тому, що борд лишається і ці гроші будуть йти виключно на фронт, моїм побратимам (в т. ч. з якими я воював пліч-о-пліч, ще з минулого літа і воював не лише на донбаському фронті), а мені надаватимуть звіт про зібрані кошти і куди саме вони йдуть. Все-таки єдина справа, хай побратимам йтиме допомога, а я залишусь на своєму місці. Хоч хотілося, щоб до бійців ставилися з повагою і хоча б про це повідомляли. Але здається цей кіпіш став уроком. Прошу утриматися від коментарів, типу продався Свободі і т. д. Мені допомога фронтовим побратимам важливіша ніж ваші коменти. Тим більше, якщо будуть звіти, то і питання відпадуть.

Отже, до «Свободи» претензій не маю, отримаю звіт про гроші і поділюся з Вами!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тільки що отримав фотографію свого борду тільки вже в іншому місці)», — написав згодом юнак на своїй сторінці в Фейсбук.

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності