Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Польща не має наміру відмовлятися від злотих на користь євро

Ярослав Качинський вважає, що вводити євро можуть тільки країни з найсильнішою економікою.

Так лідер польської правлячої партії “Право і справедливість” Ярослав Качинський заявив, що Польща поки не буде переходити на євровалюту.

Ми повинні почекати. І на це потрібно багато років. Ми повинні вирівняти рівень економіки Польщі не тільки із середньоєвропейським – цього буде недостатньо, а з Німеччиною“, – сказав Качинський. Він підкреслив, що від переходу на євро виграють тільки найсильніші економіки, а прем’єр-міністр Матеуш Моравецкій привів в приклад Литву і Словаччину, де перехід на євро лише погіршив економіку.

Також він заявив, що опозиційна партія “Громадянська платформа” ставить за мету введення євро в Польщі. Політики “Громадянської платформи” заявляють у відповідь, що нічого подібного не планують. Відзначається, що при вступі Польщі до Євросоюзу, поляки взяли на себе зобов’язання ввести євро, проте, в договорі не вказано дату введення в обіг загальноєвропейської валюти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності