Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ПОЛЬЩА ЗАПРОШУЄ НА РОБОТУ УКРАЇНСЬКИХ МЕДИКІВ

У Польщі бракує 68 тисяч медиків, адже житло, службова машина, високі зарплати та вишколи за рахунок працедавця, чого так бракує дома українським лікарям, поляків  уже не приваблюють, бо усе це і навіть більше вони знайшли в Англії та США…

Штатна робота з квартирою у пакеті – директори медичних установ такими принадами намагаються заохотити лікарів до праці. З мізерним успіхом. Поза великими містами важко знайти спеціаліста – читаємо на шпальтах видання «Dziennik Gazeta Prawna». На оголошення однієї з поліклінік біля Лєжайська, яка шукала сімейного лікаря: зарплата 8 тисяч злотих (близько 2 тисяч доларів) та житло у 150 квадратних метрів, відповіла лише одна особа, лікар-пенсіонер. За даними, якими володіє Національний фонд здоров’я, у Польщі сьогодні працює 85 тисяч лікарів. На тисячу мешканців припадає близько 2,3 лікаря. За показниками Організації економічного співробітництва та розвитку, на тисячу мешканців потрібно 4 лікарів. Щоб досягнути цей результат – підрахувало видання «Dziennik Gazeta Prawna» – лікарські кадри у Польщі повинні збільшитися на 68 тисяч медиків.

Не чекаючи на дозвіл для свого інвестиційного проекту, консорціум Nord Stream 2, яким керує Ґазпром, уже вибрало постачальників труб для балтійського Північного газопроводу. Видання «Gazeta Wyborcza» звертає увагу на тактику довершених фактів, яку застосовує Москва при планах побудови газопроводу Nord Stream 2.
Якщо цей газопровід буде побудований, то протягом наступного десятиліття Ґазпром зможе по дну Балтійського моря постачати до Німеччини принаймні 110 мільярдів кубометрів газу в рік. А це поставить під сумнів транзит російського газу до Західної Європи через Україну та Польщу, – пише газета. Видання звертає увагу, що країни Центральної Європи, протестували проти цієї інвестиції, яка – на їх погляд – перечить стратегії енергетичної безпеки ЄС. Сумніви висловлювали також окремі представники Єврокомісії. Але – попри запевнення, що ЄК перевірить відповідність планів Nord Stream 2 з правилами ЄС, – досі Брюссель не оголосив вердикту у цій справі. Попри те – читаємо у виданні – Ґазпром готується вже підписувати контракти на постачання труб для нових газопроводів. Труби для росіян мали б виробляти німецькі підприємства. «Своєю заявою про контракти з німецькими металургійними заводами Ґазпром та його західні партнери почали чинити тиск на установи ЄС, які мають вирішити про долю газового інвестиційного проекту» – стверджує польське видання.

Газета «Rzeczpospolita» повідомляє про низькі заробітки українських політиків, які можуть бути причиною системи корупції над Дніпром.
«Якщо глянути на середню зарплату в Україні, яка сьогодні становить понад 4 тисячі гривень, заробітна платня міністрів здається відповідає реаліям, які панують в країні. «Беручи до уваги факт, що вартість середньої зарплати це кошт оренди скромної однокімнатної квартири у Києві, нелегко вижити за ці гроші в українській столиці», – пише польська газета і додає, що «Небагато українців вірить в те, що міністри утримуються лише за свою зарплату. І мають рацію, адже у своїх майнових заявах вони подають суми, які у рази перевищують можливості їхніх заробітків у міністерствах». – Невеликі зарплати міністрів це частина популістської політики, яка віддзеркалюється також у платні чиновників та службовців у формах. Це одна з головних причин так великомасштабної корупції у нашій державі – пояснює польському виданню український політолог Олександр Палій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності