Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Полтарак залишається, – Зеленському не дали його звільнити

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони не набрав голосів для підтримки подання президента України Володимира Зеленського про звільнення міністра оборони Степана Полторака. Зокрема, депутати вимагають від президента озвучити прізвище нового потенційного міністра оборони. 20190110_img_7991_id43207_650x410_3_650x410

До озвучення президентом своєї позиції щодо наступного міністра оборони не підтримувати проект постанови про звільнення Полторака Степана Тимофійовича з посади міністра оборони“, – оголосив рішення членів комітету на засіданні у середу голова комітету Сергій Пашинський.

У засіданні комітету брав участь представник президента Руслан Стефанчук, який заявив про необхідність подання про звільнення Полторака.

Внесення – у межах конституційних повноважень Президента, який діє в порядку, передбаченому статтею 85 і 106 Конституції України. Що стосується доцільності, я думаю, це виключна компетенція президента – він її обґрунтував“, – сказав Стафанчук.

Водночас на запитання членів комітетів, чому немає одночасного подання кандидатури нового міністра оборони, Стефанчук пояснив, що такого не передбачено жодним нормативно-правовим актом та Конституцією України, але пообіцяв таке подання відразу після звільнення діючого міністра.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але з практики я вам гарантую, що як тільки буде задоволено це подання, одразу буде внесено подання на наступного міністра оборони“, – додав Стефанчук.

Нагадаємо, 20 травня, виступаючи в парламенті після прийняття присяги, президент України Володимир Зеленський закликав депутатів звільнити голову СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка і міністра оборони Степана Полторака. Полторак і Грицак подали рапорти про відставку, однак згодом мініст оборони передумав передавати рапорт в Адміністрацію президента.

Водночас 30 травня Володимир Зеленський вніс у Раду подання на звільнення голови СБУ Василя Грицака, містра оборони Степана Полторака і міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності