Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Полтава стає по-справжньому Українською, – над містом майорітимуть червоно-чорні знамена

У Полтаві ухвалили вивішувати на свята червоно-чорні стяги визвольної боротьби ОУН-УПА, які повторюють прапори повстання рабів Спартака у 72 році до н.е. проти римських поневолювачів. Відповідне рішення підтримали 23-ма голосами під час засідання сесії міської ради.

Підіймати червоно-чорні стяги ухвалили чотири дні на рік:

  • на День героїв – остання неділя травня;
  • 14 травня на День української зброї;
  • на День добровольця – 14 березня;
  • на День гідності та свободи – 21 листопада.

Автор проекту рішення депутат Юліан Матвійчук зазначає, що рішення вивішувати ухвалили ради 211 міст, районів та сіл України, серед яких і райрада Полтави.

«Хочу зауважити, що це прапор, його багато називають Правий сектор, ОУН, УПА, це взагалі прапор боротьби. Якщо полити наш синьо-жовтий прапор кров’ю – він стане червоно-чорним. Наші хлопці, добровольці на Сході воюють і досі з цим червоно-чорним прапором. Тобто, це прапор боротьби українців за їх незалежність і за незалежність держави. Прошу підтримати, і таким чином ми підтримаємо наших добровольців і на Сході України», – говорить Юліан Матвійчук.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності