Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Поляки фінансують реставрацію своїх пам’яток в Україні

zamok2Відновленням Червоногородського замку в урочищі Червоному, поблизу села Нирків Заліщицького району, а також костелу св. Станіслава, зацікавилися польські інвестори.

До 20 квітня у Заліщицькій райдержадміністрації готуватимуть історичну довідку про ці пам’ятки і згодом її передадуть польській юридичній компанії, яка на міжнародному рівні шукатиме спадкоємців замку і костелу. Якщо власників встановити упродовж 3 місяців не вдасться – поляки зможуть інвестувати у відновлення історико-культурних пам’яток.

Іноземці зацікавилися замком і костелом у Заліщицькому районі, тому що останнім ними володів польський шляхтич Кароль Понінський. Тож дбаючи про сучасний стан будівель, інвестори відновлюватимуть польські пам’ятки. Заразом, іноземці намірилися вкладати кошти у нашій області в альтернативні джерел енергії.

zamok3«На цих вихідних у Заліщики завітав представник польської юридичної фірми, яка буде займатися пошуком спадкоємців. Ми обговорили усю можливу співпрацю, але це всього лиш була перша наша зустріч. Попередньо, на відновлення замку і костелу потрібно близько 10 млн. дол. У цю суму входитиме і ремонт майже 100 м дороги перед пам’ятками і вкладання бруківки перед замком і костелом», – розповів голова Заліщицької районної держадміністрації Борис Шипітка.

А в той час, коли уряд України замість того, щоб оберігати і реставрувати українські історичні архітектурні пам’ятки на власній території, з метою подальшого комерційного використання землі під ними навмисне допускає їх руйнування, сподіватися, що й Україна, як це нині робить Польща, почне фінансувати збереження українських пам’яток, що в міру різних історичних причин відійшли з етнічними територіями до інших держав, поки годі й сподіватися…

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності