Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ПОЛЯКИ НАДАЮТЬ ПЕРЕВАГУ БРАТАМ-СЛОВ’ЯНАМ НІЖ МІГРАНТАМ НІЖ МІГРАНТАМ-ТЕРОРИСТАМ

Союз підприємців і роботодавців Республіки Польща пропонує надати мільйону мігрантів, вже перебувають і працюють в країні, вид на проживання.

Як передає “Радіо Польща”, мова йде перш за все про громадян України, але також це стосується громадян Білорусі та В’єтнаму.

В організації зазначають, що для того, щоб зберегти темпи економічного зростання, Польща до 2050 повинна року прийняти 5 млн мігрантів. Глава Союзу Цезар Казьмерчак зазначив, що в цій ситуації найкраще звернутися до українців. За його словами, українських мігрантів не потрібно навчати мови, професійним навичкам, надавати їм житло, оскільки вони самі з цим відмінно справляються.

Томаш Баран з Дослідницького будинку “Maison”, який проводив опитування на тему надання посвідки на проживання громадянам України, підкреслив, що таке рішення підтримують 52% опитаних поляків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Де-факто у Польщі є вибір прийняти мігрантів або з Африки і Сирії, або з України, які вже перебувають в країні і працюють.

За даними Союзу підприємців і роботодавців Польщі, завдяки мільйону мігрантів з України за рік до державного бюджету надходить додатково від 7 до 9 млрд злотих (від 1,6 до 2 млрд євро).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності