Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Поляки протестують проти дешевої української продукції

Нові фермерські протести розпочалися в Польщі 28 січня. Аграрії страйкують та вимагають у влади створити механізми підтримки малих сільськогосподарських підприємств та обмежити імпорт української продукції, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Брестську газету.original-4522abf3785cdea72d9d573e8251351f-1-1

Польські фермери блокують дороги одразу у 20 місцях, в декількох регіонах країни. Зокрема, у Великопольському, Люблінському, Підляському та Лодзинському воєводствах.

Протестувальники заявляють, що це буде “нове селянське повстання” і можливо вони навіть блокуватимуть залізничні колії”

Форма протесту буде залежати від місця, де він відбуватиметься. Це будуть або блокпости, як на дорозі державного значення №11 у Великопольському воєводстві, або повільне проходження колони тракторів і автомобілів, яке розпочнеться поблизу Пйотркова Трибунальського. Машини будуть їздити  кілька десятків хвилин туди і назад на відрізку близько чотирнадцяти кілометрів”, — розповідають організатори протесту.

Обурення аграріїв почалися ще в липні минулого року. Поляки невдоволені політикою великих торгових мереж і посередників, які змушували виробників експортувати продукцію за низькими цінами. На думку багатьох фермерів, однією з основних причин даної ситуації була конкуренція з боку українського імпорту. Собівартість українського зерна нижче польського. На ринку Польщі превалюють імпортні зернові. Також за період з 2017-го по 2018-й рік в Польщі з’явилася велика кількість української продукції садівництва. За вказаний період поставки свіжих і перероблених ягід з України були здійснені на суму $ 56 млн в грошовому вираженні.

Вартість української продукції, що експортується в країни ЄС, значно нижче польської. Це викликає серйозну стурбованість серед польських фермерів. У разі, якщо керівництво країни не піде на поступки, аграрії погрожують розпочати “облогу” Варшави 6 лютого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності