Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ПОМЕР “ОБОРОННИК” І ПОЛІТВ’ЯЗЕНЬ СУЧАСНОСТІ СОЛОШЕНКО

Сьогодні на 76 році життя помер український політв’язень і колишній директор оборонного заводу Юрій Солошенко, у нього було онкологічне захворювання.

Юрій Солошенко народився в Полтавській області. Закінчив Харківський національний університет. Працював спочатку інженером на полтавському оборонному заводі “Знамя”, а потім його очолив і тривалий час був його генеральним директором (до 2010 року). Підприємство виробляло протиповітряні радари, комплектуючі до зенітно-ракетних комплексів. Солошенко сам шукав ринки збуту продукції, в основному вони були російськими.

Екс-директор полтавського оборонного заводу “Знамя” був затриманий 5 серпня 2014 року в Москві. До Росії він приїхав на запрошення російського колеги по роботі. У Солошенка вилучили $ 6 тис., які, як вважали в ФСБ РФ, повинні були бути витрачені на придбання секретних виробів до зенітно-ракетного комплексу С-300, які призначалися для відновлення засобів протиповітряної оборони України.

14 жовтня 2015 року Московський міський суд засудив Солошенка, у якого на той час вже був виявлений рак, до шести років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Протягом ув’язнення він написав понад 40 заяв і клопотань, в яких обгрунтовував абсурдність звинувачень і свою непричетність до інкримінованих йому правопорушень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У червні 2016 року президент Росії Володимир Путін помилував політв’язня. Солошенка та іншого українського політв’язня Геннадія Афанасьєва обміняли на громадян України – одеських журналістів Олену Гліщінску і Віталія Діденка, причетних до трагедії 2 травня в Одесі. 14 червня 2016 року Солошенко і Афанасьєв повернулися в Україну.

Редакція висловлює свої щирі співчуття рідним і близьким покійного.

 

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності