Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Порошенко домовився з Ізраїлем… про ЗВТ

Українська й ізраїльська делегації погодили завершення переговорного процесу щодо Угоди про вільну торгівлю між двома країнами, про це написав Петро Порошенко у Twitter.

Угода про ЗВТ, за словами Президента України, надасть потужного імпульсу двосторонній торгівлі. Зокрема, відкриє на 80% ринок промисловості Ізраїлю для українських експортерів. А також для низки товарів агропродукції ввізні мита буде скасовано в рамках квот.

Після набуття угодою чинності українські виробники можуть без мит експортувати свої товари на ринок Ізраїлю. Чому це так важливо? Тому що Ізраїль – досить закритий ринок із високими ставками пов’язаного ввізного мита. Зокрема, це стосується сільськогосподарської продукції. Наприклад, на деяку м’ясну продукцію зв’язана ставка ввізного мита перевищує 280%, – розповіла торговий представник України Наталія Микольська.

Микольська наголошує, що окрема категорія товарів підпадає під часткову лібералізацію. Зокрема, ювелірні вироби виключені з переліку товарів, на які поширюється дія документа.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість Україна відкриває 70% ринку промислових товарів для ізраїльських виробників. А також скасовує мита на низку сільськогосподарських товарів і частково знизить тарифи на деякі сезонні овочі та фрукти з Ізраїлю.

Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів, що цей перелік не є вичерпним і угода про ЗВТ – довгостроковий документ і найближчим часом Україна розпочне переговори ще з однією країною. З якою саме наразі не зазначають.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності