Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Порошенко і Яценюк домовилися відсунути Коломойського від «Укрнафти»?

Згідно з проектом коаліційної угоди до кінця року кворум проведення зборів акціонерів буде знижений до 50% + 1 акція

Один з пунктів коаліційної угоди передбачає зниження кворуму, необхідного для проведення загальних зборів акціонерного товариства, до 50% + 1 акція. Про це йдеться в узгодженому сторонами проекті документа, повідомляє «ДС».
Так, пункт VIII. 3.5 передбачає «законодавче зниження кворуму проведення загальних зборів акціонерних товариств до 50% + 1 акція». Забезпечити таке зниження передбачається вже в 4-му кварталі поточного року.
Такий пункт, на думку експертів, спрямований на вирішення ситуації навколо ПАТ «Укрнафта». Вона контролюється компаніями, пов’язаними з групою «Приват», яким належить 42% акцій. При нинішньому кворумі (60% голосуючих акцій) держава, якій належить більше 50% акцій «Укрнафти», по суті відсунута від управління компанією, так як всі спроби зібрати збори акціонерів з метою зміни менеджменту закінчуються провалом.
Якщо ж поріг кворуму буде знижений до 50% + 1 акція, керівництво «Нафтогазу» (саме ця компанія уповноважена представляти інтереси держави в «Укрнафті») зможе не тільки регулярно проводити збори акціонерів, але і формувати на них порядок дня.
Нагадаємо, у жовтні акціонери «Укрнафти» з групи «Приват»погодилися з вимогами Кабміну виплатити дивіденди за 2011–2013 рр. До держбюджету надійде 1,78 млрд. грн. з майже 3790 млн. грн прибутку до розподілу. До цього «Укрнафта» три роки не проводила зборів акціонерів і не виплачувала дивіденди державі.

Джерело: Ділова столиця

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності