Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Порошенко переносить децентралізацію на 2015

Реформи з децентралізації будуть реалізовані, але уже наступного року.

Про це в інтерв’ю польському виданню Gazeta Wyborcza заявив президент України Петро Порошенко.

Відповідаючи на питання, коли можна очікувати набрання чинності «реформи децентралізації», Порошенко відповів: «Наступного року».

Він також повідомив, що запропонує створити Конституційний комітет у парламенті для внесення поправок до Конституції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я не виключаю, що запропоную, якщо парламент погодиться, створити конституційний комітет. У ньому могли би працювати експерти та науковці, що супроводжувалося б широкою суспільною дискусією», – сказав Порошенко.
За його словами, після внесення поправок до Конституції в 2015 році можуть відбутися місцеві вибори, в яких українці обрали би посадовців, які матимуть більш широкий діапазон владних повноважень.

«Таким чином, не потрібно буде їхати до Києва, аби щось вирішити або врегулювати», – зазначив президент.
Нагадаємо, раніше новопризначений спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що децентралізація влади може початися вже в січні 2015 року.

Водночас президент Порошенко заявив, що українська влада готова запустити процес децентралізації.

Нагадаємо, що минулого тижня, як повідомило німецьке видання Die Welt, ЄС відмовився запросити Порошенка у Брюссель, аргументуючи, що не бачить у цьому потреби. Мабуть, забувши додати при цьому, що в ЄС і без Порошенка вистачає власних «казкарів».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності