Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ПОРОШЕНКО «ВВІМКНУВ ЗАДНЮ ПЕРЕДАЧУ» ЩОДО НАТО

Президент Петро Порошенко заявив, що його намір внести у Верховну Раду законопроект про відмову від позаблокового статусу не означає, що Україна «завтра або післязавтра» подасть заявку на членство в НАТО.

Про це Порошенко сказав в ефірі польського телеканалу TVP Info.

«Це не означає, що це якась піар-акція, що завтра або післязавтра подамо заявку в НАТО. Ми не будемо цього робити, а будемо негайно реформувати нашу країну таким чином, щоб наша країна відповідала критеріям безпеки», – сказав президент.

Він назвав «відповідальним рішенням» українського народу бажання інтегруватися із Заходом, помітивши, що 67% громадян України підтримують такий напрямок розвитку держави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомив президент, після реалізації програми «Стратегія реформ-2020» планується референдум, на якому українці визначилися б, «у якому напрямку хочуть йти далі».

За словами Петра Порошенка, Україна не може залишитися один на один із проблемами, які стоять перед нею, Україна повинна бути частиною системи безпеки – НАТО, чи якоїсь іншої.

Президент також заявив, що українська влада ні в кого не буде просити згоди на те, щоб інтегруватися в євроатлантичне співтовариство.

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності