Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Посада: відповідальний за боротьбу з антисемітизмом

МЗС України оголосило про те, що має намір заснувати нову посаду – посла з проблем профілактики та боротьби з антисемітизмом і ксенофобією, повідомляє 25 січня сайт газети The Jerusalem Post.

Це рішення було прийнято напередодні 70-ї річниці з дня визволення табору смерті Освенцим, яке світ відзначає як День пам’яті жертв Голокосту, і в світлі різкого підвищення рівня антисемітизму в країнах Європи, де проживають великі мусульманські громади.

У міністерстві підкреслюють, що заклад нового поста особливо важливо в період підйому «російської агресії», яка загрожує побудови толерантного мультикультурного суспільства на території України.

Раніше представники Європейського єврейського Конгресу закликали ЄС до створення аналогічної посади в цій структурі.
У статті йдеться, що після втечі президента Януковича в 2013 році Росія регулярно таврує новий уряд України як антисемітське і неонацистський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Українські євреї, зі свого боку, звинувачують президента Росії Володимира Путіна в організації антисемітських провокацій і розігруванні національної карти в пропагандистських цілях.

Загалом, чи не означає введення цієї посади початку жорсткої боротьби і переслідування з боку закону з будь-якими проявами антисемітизму, який поволі починає проникати у доведене до відчаю громадянське суспільство?

Не даремно ж ряд політиків та політологів припускають, що таким чином уряд України в першу чергу намагається захистити себе? Адже в державі уже давно вирують пристрасті довкола інформації про єврейське походження президента, прем’єр-міністра, спікера ВР, секретаря РНБО, ряду міністрів, їх заступників, чиновників в областях та понад трьохсот депутатів ВР, найвідоміших олігархів та політиків.

Тому, враховуючи, що цю інформацію досі ніхто офіційно не підтвердив та не спростував, як і, зважаючи на те, що у всіх бідах сьогодення населення звинувачує саме Уряд та ВР, виникає пряма загроза «третього майдану», який в одну мить може стати початком нової гайдамацької Коліївщини. Тоді такі кроки уряду стають зрозумілими…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Семен Капецман

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності