Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Посадовці на Прикарпатті привласнили на 15 млн. грн зернових

На одному з державних хлібозаготівельних підприємств в Івано-Франківській області співробітники Служби безпеки України викрили посадових осіб, які крали зернові.

За документами в сховищах підприємства значилося понад дві тисячі тонн зернових і понад тисячу тонн борошна, що належить ВАТ «Аграрний Фонд». Однак в наявності в сховищах знаходилося лише тридцять п’ять з половиною тонн зерна і п’ятнадцять тонн борошна.

У прес-службі СБ України розповіли, що частина продукції входила в держрезерв країни і її нестача могла створити загрозу дефіциту зернових в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

За попередньою інформацією чиновники протиправно реалізували частину продукції приватним структурам. Сума збитків, завданих державі склала 15 мільйонів гривень.1tonkonogy

Також повідомляється, що під час обшуків на підприємстві в офісах знайшли фінансово-господарську документацію, в тому числі матеріали щодо руху зерна, що підтверджують протиправну діяльність. Крім того в кабінетах фігурантів знайшли реєстраційні документи та печатки держустанови, які нібито вважалися втраченими.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На даний момент відкрито кримінальне провадження і тривають слідчі заходи. Санкція статті, за якою порушено провадження, передбачає від 7 до 12 років в’язниці з позбавленням права займати керівні посади протягом трьох років після відбування основного покарання.

Раніше ж, під час воєнного стану, за таке давали вищу міру покарання – розстріл і повну конфіскацію майна.  

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності