Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Постраждалим в ДТП можуть оплатити всю вартість ремонту

Робоча група при парламентському комітеті з питань фінансової політики і банківської діяльності пропонує включити в закон про «автоцивілку» норму про виплату відшкодування по ОСАГО без урахування амортизаційного зносу автомобіля.

«Зараз, використовуючи цю норму, деякі страхові компанії занижують вартість відшкодування до смішних 1-1,5 тис. грн. Якщо ми беремо за основу європейський досвід, то там СК просто повертають клієнтові відремонтований автомобіль», – розповів один з учасників засідання робочої групи.«Ми підтримуємо скасування амортизаційного зносу при виплаті по ОСАГО. Це європейський підхід», – заявили в СТ «Іллічівське». Але більшість учасників ринку насторожено поставилися до ініціативи.

«Для постраждалих така зміна, звичайно, буде позитивною, особливо для старих автомобілів. Адже страхової виплати вистачить на ремонт, і не потрібно буде доплачувати самостійно або стягувати різницю безпосередньо з винуватця ДТП. Але така зміна однозначно призведе до підвищення збитковості і без того збиткового виду страхування», – вважає менеджер управління автострахування СК «PZU Україна» Павло Корсун.

Повністю застосовувати європейський досвід в українських реаліях не зовсім коректно. «В Європі, де знос не враховується, середній вік автопарку – 10-12 років. У нас же досі їздять автомобілі старше 30 років», – пояснює голова комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків В’ячеслав Черняховський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Альтернативним варіантом для України може бути нарахування страхової виплати без урахування зношування для автомобілів молодше певного віку.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності