Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Посилення покарання за невиконання вимог нардепів Радою схвалено

Верховна Рада схвалила в другому читанні та в цілому проєкт закону №3354 щодо посилення покарання за невиконання вимог нардепа, авторства першого віце-спікера парламенту Руслана Стефанчука.

За відповідне рішення проголосували 329 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт розроблено з метою створення умов для ефективного здійснення народними депутатами, передбачених Конституцією України та чинним законодавством повноважень.

Пропонується внести зміни до статті 188-19 кодексу України про адміністративні правопорушення, встановивши відповідальність за ненадання відповіді на депутатське звернення, депутатський запит, а також збільшити розмір вже існуючих санкцій, передбачених у відповідній статті за невиконання законних вимог народного депутата України, Рахункової палати, члена Рахункової палати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Документом пропонується передбачити, що недодержання встановлених законом строків надання відповіді на звернення нардепа, ненадання, надання неправдивої або неповної інформації на таке звернення тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А повторне протягом року вчинення цього порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

Відповідно до проєкту закону, недодержання встановлених законом строків надання відповіді на запит депутата ВР, ненадання, надання неправдивої або неповної інформації на такий запит, пропонується карати накладенням штрафу на посадових осіб від 200 до 350 таких мінімумів. Повторне протягом року вчинення цього порушення, за яке особу вже було піддано адмінстягненню, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 350 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, передбачається, що невиконання законних вимог Рахункової палати, члена Рахункової палати, створення перешкод у їх роботі під час здійснення ними своїх повноважень, надання неправдивої або неповної інформації або ненадання інформації у строк, встановлений законом, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А повторне протягом року вчинення порушення, за яке особу вже було піддано адмінстягненню, планується карати накладенням штрафу на посадових осіб від 350 до 500 таких мінімумів.

Нагадаємо, 13 травня Рада підтримала посилення покарання за невиконання вимог нардепа у першому читанні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності