Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Посипалися анонімки на нового керівника Прикарпатського держрибгоспагенства – значить «нова мітла правильно мете»

На початку минулого тижня, 11 листопада, приступив до виконання своїх обов’язків так довгоочікуваний новопризначений керівник Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький.20-1

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Затягують із призначенням керівника держрибгоспагенства на Прикарпатті, а ситуація критична

Хоча, правильніше буде сказати, що призначили Стрембіцького ще на початку жовтня, після посадового конкурсу у Києві в серпні та місячної службової перевірки кандидата на посаду – майже місяць АТОшнику і громадському активісту з питань охорони водного середовища довелося чекати на погодження його кандидатури очільником місцевої ОДА. І з перших днів роботи нового «чиновника» стало зрозумілим чому:

ТАКОЖ ДО ТЕМИ: Керівника ДАРГ на Прикарпатті ще не погоджено, а конкурс у рибпатруль оголошено

Якщо врахувати, що за цей рік Івано-Франківський рибоохоронний патруль в області, що налічує сотні річок, озер та ціле Бурштинське водосховище, яке місцеві називають «морем» зумів скласти штрафних протоколів загальною сумую близько 5 тис. грн і водночас спричинити збитків на майже 33 тис. грн., то тільки за один день роботи служби при новому керівнику, 14 листопада, сума штрафних протоколів перевищила 11 тис. грн..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І це досить просто пояснюється. Як кажуть місцеві рибалки, скажімо для прикладу, раніше на Бурштинському водосховищі інспектори брали із кожного пасажира автомобіля, що приїжджав туди порибалити по 51 грн, а в державну касу здавали тільки за кожне авто… Конфісковану у браконьєрів рибу привласнювали, а в документах зазначалася «утилізація»…78465883_2341936322602319_2632928468433633280_o

Цікаво, що згідно документів, представлених Стрембіцьким на першому засіданні Прикарпатського ДАРГ за круглим столом 20 листопада, рибінспектори за рік зуміли вилучити у браконьєрів аж 200 грам червонокнижної риби. Що ще тут коментувати?

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: Рибне господарство Прикарпаття під загрозою… через корупціонерів

А тут раптом, всупереч очікуванням та намаганням інспекторів, конкурс в Києві на посаду нового керівника Державного агентства рибного господарства в Івано-Франківській області виграє принциповий учасник бойових дій на Сході Любомир Стрембіцький.

Звісно, коли «нова мітла почала мести по-новому, вимітаючи увесь той бруд, що залишився у господі від попереднього ґазди», це багатьом не сподобалося. А зважаючи, що офіційно і відкрито Стрембіцькому, який на ним же сконструйованому та зібраному «самопальному» плоту на волонтерських засадах самотужки очистив кілька десятків гектарів Івано-Франківського міського озера та ставків центрального парку і багато іншого, нема чого закинути, бо він знайде жорстку відповідь кожному. Тому й залишилося у недоброзичливців та заздрісників тільки одне – писати на Стрембіцького анонімні скарги та намагатися його у майбутньому в будь-який спосіб підставити.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Бурштинська ТЕС Ахметова переводиться на чотириденку і простій “через фінансові проблеми”

Анонімні скарги і жодної з підписом, як виявляється, розпочалися у той самий день, як стало відомо про участь активіста у конкурсі на вакантну посаду керівника обласного ДАРГ, і не припиняються й посьогодні. Ось копія сторінки однієї з таких анонімок, наданої журналістам самим Любомиром Стрембіцьким, яка вражає своїм ницим стилем «гопника-інтелігента»:76705102_2385309351711024_4040412186458193920_n

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності