Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Потужний Миколаївський суднобудівний завод “Океан” йде на метал?

Поки українці радіють чужому польоту в космос, в Миколаєві ріжуть на метал завод «Океан». Основні види діяльності підприємства – суднобудування і судноремонт. «Океан» має дві технологічні лінії великотоннажного і средньотоннажного суднобудування. Великотоннажна лінія використовується для будівництва танкерів і контейнеровозів, а на середньотонажні лінії будуються баржі, понтони і буксири.

«Такими темпами ми через десять років залишимося без землі, без заводів, а тільки з правом виїжджати за кордон підтирати ж … и Європейцям, а ще радіти черговому успіху Маска і шукати у нього українське коріння», – прокоментувала ситуацію нардеп Ганна Скороход, яка першою підняла тему знищення українського суднобудування, і опублікувала у себе в телеграм-каналі звернення до уряду. «За два дні був вирізаний ковальський цех, який коштує 15 мільйонів доларів. Ще тиждень і там не треба взагалі нічим займатися, хіба кабелі з землі викорчовувати! Та ще плити паркану залишаться з рейками! І то сумніваюся. (…) Були спецкрани з ексклюзивним складальним устаткуванням японських та корейських, нові за ​​120 мільйонів доларів. Тепер просто стіни! Ви собі не уявляєте, що відбувається! Збираються різати 3000-тонні стапельні крани. Це обладнання дає цьому заводу ексклюзив і його інвестиційну силу і вартість! Будь ласка, допоможіть, втрутьтеся в ситуацію, донесіть до влади, що діється! »

Правда, обізнані джерела пишуть, що депутату за її порив і запит занесли грошей. Мова йде про скандально відомого бізнесмена Ігоря Ігнатова. Він має на меті максимально затягнути завершення справи про банкрутство ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод« Океан », оскільки був головним його бенефіціаром.

Цілісний майновий комплекс ПАТ МСЗ «Океан» був проданий на відкритих торгах 3 грудня 2018 року. Купив його миколаївський бізнесмен Василь Капацина за 112 мільйонів гривень. У місті ж кажуть, що мало місце банальне рейдерство в змові з владою: інвестор Василь Капацина – почесний президент Миколаївського морського порту. З 2005 по 2010 роки він керував Миколаївським портом. Взимку цього року Печерський суд заарештував цілісний майновий комплекс Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» – на підставі кримінального провадження за обвинуваченням колишніх президента і виконавчого директора «Океану» в перевищенні службових повноважень і шахрайстві. На думку слідства, зазначені посадові особи заволоділи майном підприємства, в результаті чого завдано збитків кредиторам, державі і «Океану» на суму понад 1,6 млрд гривень, а сам завод був доведений до банкрутства. Судові тяжби тривають, в тому числі, із залученням депутатів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зі свого боку, нинішній господар заводу, Василь Капацина, спростував заяви про те, що «Океан» ріжуть на метал, і всіх бажаючих запросив до Миколаєва, на підприємство. Як пишуть місцеві ЗМІ, Капацина дійсно намагається закрити завод – грандіозна територія потрібна йому під забудову, він хоче побудувати порт. За збереження «Океану» борються, за інсайдерськими даними, росіяни – через Вадима Новинського. Його SMART MARITIME GROUP володіє іншим суднобудівним заводом – верф’ю SMG, яку миколаївці знають як Чорноморський суднобудівний завод (ЧСЗ).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності