Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Позбавлення водійських прав за несплату аліментів, – рішення Болехівського міськсуду

Стало відомо, яка сума заборгованості за аліменти може потягнути за собою тимчасове обмеження у праві керувати транспортними засобами.

Стосовно жителя Болехівщини Івано-Франківської області за несплату аліментів державним виконавцем прийнято постанову про встановлення тимчасового обмеження у праві керування транспортними засобами до погашення заборгованості зі плати аліментів, яка становила 51 373, 65 грн. Про це повідомляє офіційний сайт Судової влади України.ae3dd7a-111

Статтею 71 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що державний виконавець виносить вмотивовану постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці.

Проте громадянин, не погасивши вказану заборгованість, керував автомобілем та був зупинений працівниками поліції, які склали стосовно нього протокол за частиною третьою статті 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами).

При розгляді вказаного протоколу в Болехівському міському суді Івано-Франківської області громадянин своєї вини не визнав, оскільки вважав, що на час розгляду справи 10 грудня 2019 року погасив заборгованість.

Однак суд визнав погашення заборгованості, як пом’якшуючу обставину і призначив йому адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами,  але в межах мінімальної санкцiї частини третьої  статті 126 КУпАП, оскільки громадянин керував автомобілем, будучи обізнаний про наявність встановленого стосовно нього обмеження.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суддя Судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду 8 січня 2020 року залишив без задоволення апеляційну скаргу зазначеного громадянина на постанову Болехівського міського суду Івано-Франківської області від 10 грудня 2019 року.

Тимчасове обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами не може бути застосовано в разі:

1) якщо встановлення такого обмеження позбавляє боржника основного законного джерела засобів для існування;

2) використання боржником транспортного засобу у зв’язку з інвалідністю чи перебуванням на утриманні боржника особи з інвалідністю I, II групи, визнаної в установленому порядку, або дитини з інвалідністю;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

3) проходження боржником строкової військової служби, військової служби за призовом осіб офіцерського складу, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період або якщо боржник проходить військову службу та виконує бойові завдання військової служби у бойовій обстановці чи в районі проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях;

Посилання на постанови суду у ЄДРСР: постанова першої інстанції, постанова апеляційного суду.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності