Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Прем’єр Канади розпустив парламент…

Прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер у неділю, 2 серпня, оголосив про проведення парламентських виборів у країні 19 жовтня.
Як передає Deutsche Welle, очільник уряду розпустив парламент після зустрічі з генерал-губернатором (офіційний глава держави в Канаді) та, таким чином, дав старт 11-тижневій виборчій кампанії.

Виборці обиратимуть 338 депутатів до Палати громад, зазначається у повідомленні агентства AFP. Це на 30 більше, ніж минулого разу – через зміну виборчих округів.

Харпер зазначив, що на виборах вирішуватиметься питання збереження сильної економіки та захисту канадців від терористичних атак, а тому, наголосив він, натякаючи на лідерів опозиційних партій, зараз – не час для недосвідченості та «політкоректності».
Утім, за прогнозами експертів, Консервативна партія, до якої належить Гарпер і яка перебуває при владі з 2006 року, може втратити більшість у Палаті громад. У разі об’єднання зусиль дві опозиційні лівоцентристські партії – «Нові демократи» та Ліберальна – мають шанси перемогти на виборах.

У разі ж, якщо Харпер виграє вибори, він стане першим з 1908 року прем’єр-міністром, який виграв чотири виборчі кампанії поспіль.
Чинний прем’єр Канади відомий тим, що підтримав нафтову промисловість країни у протистоянні із захисниками довкілля, зменшив податки, збільшив видатки на армію та підтримував правий уряд Ізраїлю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що 22 жовтня 2014 року невідомий відкрив стрілянину біля Національного військового меморіалу в столиці Канади Оттаві, розташованого неподалік від парламенту країни, а потім забіг в будівлю парламенту і зробив близько 30 пострілів.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності